Кадафи се готвел за крал

  • 28 август 2011 19:18

  • 1660
  • 0
Кадафи се готвел за крал
© Getty Images

Либийският диктатор Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия имал намерение да се обяви за крал или император, след като постигнел победа над бунтовниците, а Либия трябвало да се превърне в кралство, пише британския вестник „Дейли телеграф".

Това е станало ясно от документ, открит от новата власт в офиса на бившия министър-председател Багдади Махмуди, който датира от 15 юли 2011 г.

Той е съставен от осем точки, които представляват цялостно предложение за разрешаването на кризата в тогавашната джамахирия. В него в най-общи линии е очертана поетапната промяна на системата на управление на страната, базираща се върху пълна мобилизация на либийските племена.

Документът трябвало да бъде оповестен в момента, когато Кадафи предложи прекратяване на огъня и приемане на предложението на Африканския съюз да разрешаване на кризата в Либия.

Той е планирал премахването на принципите на народовластие и официалното възприемане на трибализма като основен принцип на управление. На върха на бъдещата либийска племенна държава е трябвало да застанат Кадафи и членовете на неговото семейство.

В същото време това ново устройство щяло да позволи на диктатора да предаде впоследствие властта на един от неговите седем синове.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1660 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини