Либийците се редят на опашки, за да видят лукса, в който е живял Кадафи

  • 28 август 2011 09:58

  • 1894
  • 0
Либийците се редят на опашки, за да видят лукса, в който е живял Кадафи
©

Жителите на Триполи се редят на опашки, за да видят луксозния комплекс Баб ал Азизия, където са домовете на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия и наследника му Сейф ал Ислам, пише "Гардиън".

Това е най-новата и необичайна атракция в Триполи.

Членове на опозицията, местни жители и обирджии се тълпят над срутения комплекс, за да видят сами къде демистифицирания им лидер е живял в миналото. Случва и се и някои от тях си отмъкнат и "сувенири" от резиденцията.


Усмихнати хора се снимат с мобилните си телефони в главната церемониална сграда или надникват от балкона към хоризонта на Триполи. Други от тях посещават вилата, принадлежаща на образования на Запад син на Кадафи Сейф Ал Ислам. Сейф, подобно на баща си, е в неизвесност.

След като се влезе през скрития вход две зелени врати водят до сенчеста градина със смокини и лимонови дървета. Вилата лъха на западен лукс, като кухнята е с творчески дизайн, а големия кухненски шкаф лъха на вече откраднати скъпи подправки. На места на могат да се видят разпръснати коледни картички, адресирани до сочения за наследник на Кадафи негов син.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини