Превзеха резиденцията на Кадафи

  • 23 август 2011 19:58

  • 3286
  • 1
Превзеха резиденцията на Кадафи
© Guliver/Getty Images

Либийските бунтовници обявиха, че са превзели изцяло резиденцията на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, Баб ал Азизия, и боевете около нея са приключили, предаде Си Ен Ен.

Според бунтовниците взривовете, които се чуват, са от празнуването на опозицията. В момента бунтовниците влизат във всяка стая, за да огледат и разчистят мястото от вражески сили.

Либийски бунтовници влязоха в резиденцията на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия в Триполи - Баб ал Азизия и стрелят във въздуха от радост, предаде Ройтерс, като се позова на свои кореспонденти на място.

Силите на Кадафи първоначално се опитали да защитават комплекса, но след това прекратили съпротивата. Според арабски телевизии, цитирани от ИТАР-ТАСС, бунтовническите сили са влезли дълбоко навътре в резиденцията. Без да срещат съпротива, те продължават да заемат позиции в комплекса.

Според дубайската сателитна телевизия Ал Арабия бунтовниците са превзели дома на Кадафи и са издигнали на него червено-черно-зеленото знаме на революцията. По данни на западни медии в щурма участват неколкостотин въстаници. Бунтовниците обявяват по високоговорители, че са превзели резиденцията на Кадафи.

За успешното напредване на въстаниците допринасят и интензивните въздушни удари, нанасяни от самолети на НАТО. От комплекса няколко часа се издига черен дим. Стрелбата в района на Баб ал Азизия продължава. Според очевидци обаче бунтовници стрелят във въздуха от радост.

По улиците на Триполи са излезли стотици противници на режима, които празнуват превземането на последната крепост на Кадафи.

Местонахождението на Кадафи все още е неизвестно.

Последвайте канала на

3286 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
3

2011.08.26 | 16:47

1
WW W. ORIG INALNI . BE ---Футболните Еекипи сезон 2011/2012 !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини