Измъчвали съратник на Муамар Кадафи до смърт в затвора

Близък до убития либийски лидер Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия военен е починал в затвора на град Зинтан, предаде РИА новости.

Председателят на асоциацията "За единна и демократична Либия " Фатима Абу ан Ниран е заявила, че генерал-майор Хади Тахер Имбириш е умрял след като е бил изтезаван в мястото за лишаване от свобода. Правозащитничката се позова на близките, които нееднократно са алармирали организацията, че военният е бил подлаган на мъчения в затвора. По време на поредния разпит надзирателите са пребили Имбириш до смърт. По тялото му има множество рани, е заявила н Ниран.

Генерал-майор Хади Тахер Имбириш е участвал в преврата от 1969 г., когато Кадафи идва на власт в африканската страна. Военният е заемал ръководни постове при лидера на Джамахирията. Той бе арестуван през 2011 г. и вкаран в затвора.

През пролетта на 2011 г. в Либия избухна въстание, което свали Кадафи. Той бе убит от опозиционерите на 20 октомври 2011 г. В момента в затвора в Зинтан се намира синът на бившия водач Сейф ал Ислам Кадафи. Наследникът на диктатора е съден за накърняване на националната сигурност.

Коментари

  1. 2017.01.17 | 11:07
    А защо не го питат за нашите медицински сестри? Каквото потърсило това намерило!
  2. 2015.07.28 | 13:46
    Добре,че се върнаха живи и здрави сестрите.А знаете ли защо свалиха Кадафи?Аз мислех,че е заради петрола.А СЕ ОКАЗА нещо друго.Американците са видели,че под пясъците на цяла Либия има чиста,бистра и най вкусна питейна ВОДА.Защо за бога,заради това направиха тази Арабска пролет в Севрна Африка и съсипаха икономиките им.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Африка

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет