В Тунис арестуваха ислямисти, планирали атентати по Нова година

  • 30 декември 2013 15:13

  • 1476
  • 2
В Тунис арестуваха ислямисти, планирали атентати по Нова година
©

Полицията в Тунис арестува 7 салафити, свръхконсервативни ислямисти, в западния град Касерин, предаде БТА, цитирайка Ройтерс.

Властите се опасяват, че радикалните ислямисти може да планират атентати по време на честванията за Нова година. Седмината арестувани са раздавали брошури, забраняващи честването на Нова година. Те са заплашили и хлебари, продаващи сладки за празника. Един от арестуваните е имал на телефона си снимки на задържан през май екстремист.

Празниците по повод Нова година бяха голямо събитие в Тунис, най-светската страна в а арабския свят. Те обаче останаха на заден план след революцията, с която беше свален президента Зин ал Абидин бен Али, което откри пътя към властта пред умерената ислямистка партия "Ан Нахда". Ултраконсервативните салафисти искат създаването на ислямска държава. Те излязоха от затвора след свалянето на Бен Али.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1476 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
милан

2014.01.10 | 23:13

2
ИСЛЯМА Е САТАНИНСКО УЧЕНИЕ ,КОРАНА Е ВДЪХНОВЕН ОТ САТАНА, ВСИЧКИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА ТОВА УЧЕНИЕ СА САТАНИСТИ! Няма мирен ислям ,по скоро има такъв който е в летаргия докато не се даде заповедта да се убиват неверниците(християните )! В тяхното учение в корана е разрешено ВСИЧКО и ВСЯКАКВИ начини за да се постигнат целите - да се убият "неверниците" или кучетата! Използват все повече жени и деца за своите демонични цели !

2014.01.10 | 23:13

1
Трябва да им изпратим на помощ хелзингските къневисти, да ги уговарят.

Добави коментар

Водещи новини