Полицията използва водни оръдия срещу протестиращи в Кайро

  • 26 ноември 2013 20:34

  • 892
  • 0
Полицията използва водни оръдия срещу протестиращи в Кайро
©

Египетската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне стотици хора, които демонстрират въпреки нов закон за ограничаване на протестни прояви, предаде Ройтерс.

Демонстрантите се събраха, за да почетат паметта на либерален активист, убит при сблъсъци с полицията преди две години. С това те отправиха предизвикателство към приетия в неделя закон, който забранява протести без предварително одобрение от полицията. Стотиците демонстранти се събраха в центъра на Кайро пред синдиката на медиите и пред парламента и скандираха: "Долу военното управление". Около 20 души бяха задържани. Съгласно новия закон, който бе разкритикуван от правозащитни организации, протестите на религиозни места са забранени, а вътрешното министерство има право да забрани всяко събиране на повече от 10 души.

Референдумът по измененията в конституцията на Египет ще се произведе през декември, заяви говорителят на парламента. "Референдумът ще се състои преди края на декември", заяви Мохамед Салмауи в противоречие с изказване на премиера Хазем ел Беблауи, който в неделя каза, че референдумът ще се произведе през втората половина на януари.

Последвайте канала на

БТА
892 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини