Протестиращи нахлуха в централата на милицията в Триполи

  • 15 ноември 2013 20:58

  • 1126
  • 1
Протестиращи нахлуха в централата на милицията в Триполи
©

Въоръжени мъже са превзели и подпалили централата на милицията в Триполи, която по-рано днес стреля по участници в мирен протест, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

"Въоръжени граждани на Триполи влязоха в квартала. Те подпалиха всички вили, които членовете на милицията заемаха, за да не могат да се върнат. Повечето членове на милицията са се барикадирали само в една сграда. Но обръчът около тях се свива", съобщава Ибрахим, очевидец на събитията. По-рано днес либийска милиция откри огън по мирни протестиращи, поискали разпускането на въоръжените групировки в страната. При стрелбата с картечници, гранатомети и зенитни оръдия са загинали най-малко 15 души, а над 130 са ранени. Данните са от служители в две местни болници, цитирани от Либийската информационна агенция. Освен това членовете на милицията са пребили репортер и фотограф, преди протестиращите да ги спасят.

Протестът започна от джамия, като се е насочил към централата на милиция от Мисрата, която има силно присъствие в Триполи. Участниците размахваха национални знамена и скандираха "искаме армия, искаме полиция". При приближаването им до сградата цивилни и униформени членове на милицията са открили огън. След стрелбата някои протестиращи са се върнали в джамията, а други са останали близо до сградата. Много от тях искаха градският съвет на Триполи да използва сила срещу милицията

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1126 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ИСТИНАТА

2013.11.21 | 01:16

1
МНОГО ЦИГАНИ ,ВЕЧЕ ПЛАЧАТ ЗА КАДАФИТО !!

Добави коментар

Водещи новини