ЕС отпуска помощ от над един милиард евро за Чад и Буркина Фасо

  • 07 ноември 2013 18:47

  • 1024
  • 1
ЕС отпуска помощ от над един милиард евро за Чад и Буркина Фасо
©

Европейският съюз ще отпусне помощ на Чад в размер от 442  милиона евро и на Буркина Фасо - 623 млн. евро за периода 2014-2020 г. Това съобщи днес пресслужбата на европейската комисия, цитирана от ИТАР-ТАСС.

"Надяваме се, че отделените средства ще помогнат за укрепване на стабилността, върховенството на закона и икономическия растеж в региона", казва еврокомисарят по развитието Андрис Пиебалгс, цитиран в съобщението.

От понеделник на обиколка из Западна Африка, която включва Чад и Буркина Фасо, е високопоставена международна делегация. В нея участват генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, президентът на Световната банка Джим Йон-ким и Андрис Пиебалгс.

Пратениците на международните институции обсъждат с домакините въпроси на сигурността, хуманитарното осигуряване, ефективността на управлението, развитието на икономиката и инфраструктурата, както и подобряване на координацията за осъществяване на големи проекти в региона. Отделна част от дневния ред на делегацията са мерките за противодействие на въоръжените групировки, които подкопават стабилността в Западна Африка.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1024 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.18 | 14:31

1
Браво бе , тия черни маймуни ще прахосат парите и ще са си същите маймуняци.Вместо да ги дадете на нация която ще се развие ги дайте на тия.

Добави коментар

Водещи новини