Делегация на МВФ посети Египет

  • 31 октомври 2013 21:42

  • 612
  • 0
Делегация на МВФ посети Египет
©

Делегация на Международния валутен фонд (МВФ) е в Египет за първи път след свалянето на президента Мохамед Морси, предаде ИТАР-ТАСС.

Експертите на Фонда са пристигнали вчера по покана на министерството на финансите и ще останат в Египет три дни, съобщи днес министърът на финансите Ахмед Галал. МВФ е откликнал на молбата на Кайро да окаже техническо съдействие при подготовката на новия закон за ДДС, посочи министърът. "Сега Египет не планира да повдига пред МВФ въпроса за предоставяне на кредит", подчерта Галал. При управлението на Морси страната в продължение на няколко месеца преговаря с организацията за кредит от 4,8 млрд. долара, припомня ИТАР-ТАСС. След свалянето от власт на президента ислямист богатите монархии от Залива предоставиха на Кайро финансово-икономическа помощ за общо 12 млрд. долара.

В края на юли МВФ посочи, че няма да преговаря с преходната власт, докато тя не бъде призната официално от международната общност. Тогава ръководството на организацията посочи, че не поддържа контакти със сегашното египетско правителство с изключение на връзки между администраторите на техническо ниво.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
612 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини