Безпилотен самолет уби двама висши ислямисти в Сомалия

  • 28 октомври 2013 20:22

  • 2246
  • 3
Безпилотен самолет уби двама висши ислямисти в Сомалия
©

Двама високопоставени представители на сомалийската ислямистка групировка Аш Шабаб бяха убити днес, вероятно при нападение, извършено от американски безпилотен самолет, предадоха АП и Ройтерс, като се позоваха на служител на разузнаването, източник от екстремистката организация и местни жители.

Един от загиналите е топ експертът на Аш Шабаб по експлозивите, известен под името Анта. Атаката била извършена в Южна Сомалия, на около 120 километра северно от пристанищния град Кисмайо. Поразен бил автомобилът, който двамата убити лидери на Аш Шабаб отивали, за да се намесят в кланов спор. Съединените щати не дават информация за своите дейности в Сомалия. Те обаче извършват през последните години в страната нападения с безпилотни самолети, при които убиват местни и чуждестранни бойци на Аш Шабаб. Миналия месец американски командоси се опитаха да заловят в Сомалия кенийски лидер на екстремистката групировка, но не успяха.

Западните страни се опасяват, че бедната и нестабилна страна от Африканския рог, която през последните две години е в процес на крехко възстановяване след две десетилетия на война, може да изпадне отново в хаос и да се превърне в изходен пункт за ислямистите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2246 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ste

2013.11.01 | 20:12

3
Алоо АНС, има скрити терористи (ислямисти) в сградата на народното събрание, изпратете един дрон да ги очисти!

2013.11.01 | 20:11

2
Малко ислямисти да избият и в България !

2013.11.01 | 20:11

1
Страхотна новина. Излиза, че един дрон има повече мозък от двама ислямисти. Знаех си, че ислямистите са безмозъчни.

Добави коментар

Водещи новини