Атаката на мола в Кения е ръководена от вдовицата на атентатор от лондонското метро

  • 23 септември 2013 11:31

  • 2937
  • 3
Атаката на мола в Кения е ръководена от вдовицата на атентатор от лондонското метро
©

Терористичната атака в търговския център в кенийската столица Найроби, при която загинаха най-малко 68 души, е ръководена от английска вдовица на атентатор от лондонското метро от 7 юли 2005 г. Войници заявиха, че жена с бяла кожа, носеща бурка, е крещяла на арабски заповеди на стрелците по време на кървавата баня в мол „Уестгейт“, пише "Днес-24.

Ислямистката група „Ал Шабаб“ пое отговорността за клането. Ислямистката терористична организация също обяви през изминалите часове в Туитър, че Саманта Лютуайт, известна още като „бялата вдовица“ на атентатора от Лондон Джермейн Линдси, е „сред техните редици“ и е „смела жена“.

Към момента ислямистите все още държат 15 души за заложници. От постовете на организацията стана ясно, че сред главорезите има двама британци и петима американци.

Терористите разполагат с голям запас от амуниции и очила за нощно виждане. Унищожили са камерите за наблюдение във вътрешността на търговския център, за да не бъдат наблюдавани.

Съобщава се още, че терористите са отрязали ръцете на телата на жертвите си и са изгорили лицата им, за да затруднят тяхното разпознаване. „Шерафия Лютуайт, известна още като Саманта, е смела жена! Ние сме щастливи, че тя е в нашите редици. Шерафия е мюсюлманско име, което сега Лютуайт използва“, написаха ислямистите в Туитър.

„Нашите муджехедини са готови да умрат за каузата“, гласи друг техен пост.

Вчера започна финалния щурм на кенийските спецчасти срещу терористите. По-късно бе съобщено, че повечето заложници са спасени, а самите ислямисти са блокирани в част от сградата на мола. По последни данни, терористите са блокирани на втория и третия етаж на склад.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2937 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.11.14 | 09:37

3
Добре.. как такива изверги имат право да използват Twitter...? Ей накъде отива света.

2013.09.26 | 21:30

2
Абе те на Боко дават да ги ползва, ти си се загрижил за "тези" изверги...

2013.09.23 | 13:54

1
losho niama i tia shte si minat po reda.

Добави коментар

Водещи новини