Осем души загинаха при сблъсъци в Египет

  • 31 август 2013 07:52

  • 934
  • 1
Осем души загинаха при сблъсъци в Египет
©

В Кайро и провинциалните центрове на Египет обстановката се успокои след настъпването на полицейския час. Вчера Египет преживя още един бурен петък, в резултат на който загинаха осем души, а близо 200 бяха ранени, предаде ИТАР-ТАСС.

Привърженици на сваления президент Мохамед Морси организираха вчера поредните си протести и митинги. Вечерта мирното шествие се опита да се доближи до президентския дворец, но бе отблъснато от силите на реда.

За залез слънце силите за сигурност почистиха улиците в квартала "Мухендисин", откъдето тълпи от ислямисти се опитваха да стигнат до Площада на сфинкса.

Там полицията използва сълзотворен газ и стреля във въздуха, за да разпръсне демонстрантите.

Вълнения и сблъсъци имаше в Суец, Асют и други градове. В Александрия силите на реда обкръжиха джамия, в която се бяха скрили участници в безредици.

При операции в цялата страна бяха иззети 323 единици стрелково оръжие, обезвредени бяха шест банди, при обиски бяха намерени бутилки със запалителна смес и взривни вещества.

В Порт Саид при нападение срещу армейски пост загина един войник, а трима бяха ранени. Най-неспокойно продължава да е на Синайския полуостров, откъдето идват съобщения за нападения на екстремистки групи.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
934 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.31 | 10:21

1
malko sa

Добави коментар

Водещи новини