Египет разтурва седенката с кръв (обновена+видео)

  • 14 август 2013 08:51

  • 2107
  • 0
Египет разтурва седенката с кръв (обновена+видео)
© gettyimages

Египетската полиция започна разчистването на районите, където са се събрали привърженици на сваления президент Мохамед Мурси, предаде Би Би Си.

По първоначални данни на партията Мюсюлмански братя има най-малко 550 убити, сред които и двама полицаи. Министерството на вътрешните работи на африканската страна предупреждаваше поддръжниците на сваления държавен глава да освободят  двата площада в Кайро, които бяха окупирани със седяща стачка.  Силовото министерство съобщава за 15 загинали. Броят на пострадалите не може да се уточни. Мюсюлмански братя съобщава за 2000  ранени. Властите на този етап не са представили данни. Полицията съобщава за задържани лидери на опозицията.

Кайро се превръща в сцена от военен филм. Чува се стрелба от врете страни на барикадите, полицията използва сълзотворен газ летят хеликоптери, кълба дим се носят над града. Протестиращите са запалили гуми. В същото време булдозер разрушава напуснатите от привържениците палатки в друг район на столицата. Мобилните комуникации и железопътните линии от и до Кайро са прекъснати.

Членове на партията на Мурси "Мюсюлмански братя" са излезли по улиците на градовете Александрия, Асуан, Суец и други населени места. В порта Суец протестиращи подпалиха църква. Още два християнски храма изгоряха в провинция Меня. 

Заради безредиците може да бъде въведен комендантски час.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2107 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини