Съд в Кайро ще разгледа възможността за освобождаване на Хосни Мубарак

  • 15 април 2013 06:04

  • 739
  • 0
Съд в Кайро ще разгледа възможността за освобождаване на Хосни Мубарак
©

Административният съд в Кайро ще разгледа въпроса за възможното освобождаване на бившия президент на Египет Хосни Мубарак, който се намира в затвора, след като получи доживотна присъда за съпричастност към убийството на мирни демонстранти по време на революционните събития в началото на 2011 година.

"Председателят на Административния съд в египетската столица Самир Абу ал-Миати определи 15 април за дата на разглеждане на иска на бившия президент на страната Мубарак за освобождаване във връзка с повторното разглеждане на делото, по което бе осъден", съобщи пред журналисти представител на съда. Заседанието ще се проведе в сградата на Полицейската академия, където през лятото на 2012 година Мубарак получи доживотна присъда.

Искът на бившия президент се съпровожда от официално писмо на неговия адвокат Фарид ад-Диба. В него се посочва, че "делото за съпричастността на Мубарак към разстрела на мирни демонстранти е било започнато на 14 април 2011 година и съгласно действащото законодателство обвиняемият трябва да бъде освободен от стража след две години, ако то не е завършено”, предаде РИА Новости.

В събота трябваше да започне повторното разглеждане на "делото на века", главен обвиняем по което е Мубарак, но то беше отложено във връзка със самоотвода на председателстващия съдия по процеса.

Висшият апелационен съд все още не е назначил нито нов съдия за повторното гледане на делото, нито е определил нова дата.

Последвайте канала на

Весела Найденова
739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини