Пирати поискаха 1,3 милиона долара откуп за похитени моряци

  • 20 февруари 2013 15:40

  • 1022
  • 0
Пирати поискаха 1,3 милиона долара откуп за похитени моряци
©

Пиратите, отвлекли в неделя шестима чуждестранни моряци от петролен танкер край бреговете на Нигерия, искат откуп от 200 милиона найри (1,3 милиона долара) за освобождаването им, заяви вчера местната полиция, цитирана от БТА и Ройтерс.

Плавателният съд е собственост на нигерийската компания за обслужване на нефтодобивни съоръжения "Сенчъри груп", каза говорител на полицията в нигерийския щат Байелса. Компанията не е коментирала съобщенията за поискан откуп.

"Един от похитителите се обади, за да поиска 200 милиона найри /.../ в ход са усилия за арестуване на похитителите", каза полицейският говорител, допълвайки, че въоръжените лица са оставали на борда деветима нигерийци от екипажа. Един руски, трима украински и двама индийски моряци бяха пленени, когато въоръжени лица щурмуваха кораба "Армада туа" на 65 км от бреговете на нефтодобивния щат Байелса.

Пиратстките набези край бреговете на Нигерия и на други места в Гвинейския залив се увеличават. Във водите на най-многолюдната страна в Африка имаше поне пет нападения този месец, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

1022 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини