Хиляди ислямисти демонстрираха в Тунис

  • 16 февруари 2013 16:33

  • 690
  • 0
Хиляди ислямисти демонстрираха в Тунис
©

Хиляди привърженици на ислямистката партия "Ан Нахда", която е на власт, демонстрираха днес в центъра на туниската столица, за да защитят правото на движението да управлява страната, която преживява най-дълбоката си политическа криза след революцията през януари 2011 г., съобщи АФП.

"Народът иска Ан Нахда" - скандираха демонстрантите на централния булевард "Хабиб Бургиба", където преди две години избухна революцията. Повод за протеста им е решението на премиера Хамади Джебали, който е вторият човек в партията "Ан Нахда", да формира надпартийно правителство. Той прави опити за това от 6 февруари, когато бе убит опозиционният водач Шокри Белаид. Убийството хвърли страната в дълбока политическа криза поради неспособността на партиите да се разберат за нов кабинет и да открият убийците на опозиционния политик.

След като вчера разговаря с основните политически партии, Джебали обяви, че ще има нови консултации в понеделник, отлагайки по този начин за неопределено време съставянето на новото правителство и удължавайки политическата криза. Джебали бе обещал да обяви днес състава на правителството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
690 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини