В Египет въведоха извънредно положение в три провинции

  • 28 януари 2013 08:46

  • 597
  • 0
В Египет въведоха извънредно положение в три провинции
©

Египетският президент Мохамед Морси обяви извънредно положение в три провинции и призова за политически диалог от утре след смъртоносните сблъсъци с десетки жертви през уикенда, предадоха световните агенции.

Извънредното положение е въведено за срок от 30 дни в трите провинции край брега на Суецкия канал, които бяха най-тежко засегнати от насилието, взело над 50 жертви през последните три дни - Порт Саид, Исмаилия и Суец. Мярката влиза в сила от утре и ще действа от 9 ч. вечерта до 6 ч. сутринта. В телевизионно обръщение към нацията египетският президент прикани политическите сили да започнат от днес диалог с цел преодоляване на сегашната криза. Предимно светската и либерална опозиция отхвърли предишни предложения на умерения ислямист Морси за диалог, отбелязва АП.

Тя подчерта, че президентът трябва да покаже първо политическа воля да изпълни някои нейни искания. Опозицията свиква нови протести утре. При произнасянето на обръщението към нацията Морси бе видимо гневен, отбелязва АП. Той предупреди, че няма да се поколебае да предприеме нови мерки за овладяване на поредния изблик на насилие в Египет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
597 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини