ЕС отпуска още 20 млн. евро хуманитарна помощ за Мали

  • 22 януари 2013 14:40

  • 590
  • 0
ЕС отпуска още 20 млн. евро хуманитарна помощ за Мали
© Getty Images

ЕС отпуска допълнително 20 милиона евро хуманитарна помощ, за да помогне на хиляди малийци, засегнати от въоръжения конфликт в северните и централните райони на страната. Това заяви еврокомисарят за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, предаде АФП.

„Призовавам останалите донори да действат бързо, тъй като населението е отслабено от месеците на трудности”, обяви Георгиева, която посети Бамако за втори път от декември 2012 г., когато ЕК също предложи 20 милиона евро помощ.

Европейският комисар посочи, че от тогава ситуацията още повече се е влошила. Сраженията между ислямистите и малийската армия са все по-близо до южните райони, което създава допълнителни нужди.

Новите средства ще отидат за оказването на помощ на недохранени деца, ще бъдат използвани да се помогне на 100 000 малийци, избягали в съседни страни, и ще послужат за осигуряването на храна и основни услуги на около 150 000 души в Мали.

Последвайте канала на

590 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини