22-ма заложници изчезнаха в Алжир

  • 18 януари 2013 15:21

  • 768
  • 0
22-ма заложници изчезнаха в Алжир
©

Алжир не разполага с данни за най-малко 22-ма заложници, предаде Ройтерс.

Днес норвежкото правителство съобщи, че не знае за съдбата на осем от 13 свои граждани, работили на месторождението Ин Аменас. Освен това нищо не е известно за 14 японци и вероятно няколко британци. По-рано се съобщаваше, че в списъка на загиналите похитени има 30 имена,част от които са чужденци, двама британци, двама японци и французин. Общо чуждите заложници бяха 41. Властите в африканската страна потвърдиха, че не знаят къде са 10-на терористи. По последна информация похитителите са били 20, като при акцията на специалните сили в Южен Алжир са били ликвидирани 11, къде са останалите не е известно.


Лондон и Осло днес обявиха, че операцията по издирването на терористи продължава, докато Алжир обяви за нейното приключване. Междувременно северноафрикански членове на Ал Кайда заявиха, че атаката няма да бъде последната и предупредиха алжирците да не посещават чуждестранни обекти.

Ин Аменас бе нападнат на 16 януари от ислямисти, искащи западът да се изтегли от Мали. Правителството вчера отказа да преговаря с джихадистите и алжирската армия предприе атака срещу комплекса, при която загинаха около 50 души (заложници и терористи). Вечерта акцията бе прекратена, макар че много заложници и похитители не бяха открити.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини