Удължава ли сексът живота?

  • 01 декември 2022 14:24

  • 8539
  • 19
Удължава ли сексът живота?
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Доколко мъжът след 50 години е готов за секс, до голяма степен зависи от това как е живял в изминалите години, обясняват специалисти. От друга страна, човек, водил здравословен начин на живот и редовен полов живот, успешно ще продължи да го прави и на 70. Факт е, че с възрастта всички функции на организма угасват, половата - също. Затова възрастта се счита за рисков фактор. Не всичко, свързано с възрастта, обаче, може да е в минус. 

Въпреки че в по-зряла и напреднала възраст мъжът по-бавно стига до ерекция, той е способен да прави любов по-дълго време от буйния младеж. Той вече много по-добре осъзнава какво желае жената и най-вече знае как да го постигне. 

Не на последно място, мъжът след 50 е по-романтичен. Той отделя повече внимание на любовните ласки, става по-изобретателен. Той вече си дава сметка, че най-сексуалният орган е не членът, а мозъкът. През последните 15 години сексолозите забелязват, че в развитите страни мъжете на 60-65 години продължават да водят активен полов живот, понякога по-интензивно от 30-годишните.

Ерогенни зони

Може би е резултат от успехите на медицината или преди години мъжете над средната възраст са се притеснявали да говорят за секс. А иначе, сексът наистина удължава живота, повечето дълголетници ще го потвърдят.  

Вече е известно, че еректилната дисфункция много често е предизвикана от заболявания в съвсем други органи. А те следва да се лекуват с медицински препарати, които обаче си имат странични ефекти, т.е. влияят отрицателно, в т.ч. и на потенцията. Друг показател е увеличаването на мастните отлагания в областта на корема и гърдите, което показва, че спада нивото на мъжкия хормон тестостерон и нараства това на женския – естроген. 

През последните 10 години се проведоха редица изследвания за въздействието на препаратите против високо кръвно върху половата функция. И става ясно, че отначало желанието за секс при прием на хапчета против високо кръвно действително се е понижавало в 30% от случаите. Но след няколко месеца „мъжкото достойнство“ привиква към променените условия и самостоятелно се „обучава“ да снабдява т.нар. пещеристи тела на половия член с кръв в предишните обеми. Т.е., потенцията се възстановява след време. 

Мощен оргазъм прати жена в болница, като едва не я уби

Докторите обикновено предупреждават хипертониците за този страничен ефект от лекарствата. В крайна сметка, ако имате индивидуална непоносимост към конкретно лекарство, помолете доктора да го замени с друг препарат. 

Витамин D е тясно свързан с три показателя на мъжкото здраве: добра ерекция, ниво на тестостерон и качество на спермата. В това уверяват експерти, които отдавна са забелязали, че при слаба потенция и недостатъчно количество активни сперматозоиди има недостиг и на „слънчевия“ витамин. Обратно, при активна терапия с помощта на витамин D всички тези показатели влизат в норма. Този витамин значително подобрява настроението, работоспособността, жизнената активност и е способен да действа като антидепресант. Затова неговият недостиг е особено забележим през есента, когато много мъже се усещат отпаднали, раздразнителни и в апатия. Всичко това е свързано с дефицита на витамин D. 

Всички хора, живеещи над 36-ия паралел, не получават достатъчно от този витамин, дори жителите на Арабските емирства страдат от дефицит, тъй като прекарват по-голямата част от живота си в помещения с климатици, а на улицата заради непоносимата горещина носят слънцезащитно облекло. Много е важно човек да е по-дълго време на въздух в правилното време. За изработката на витамин D е най-полезно сутрешното и вечерното слънце. Подлагането на жаркото слънце през деня е не само непродуктивно и опасно, човек може да си докара рак на кожата. Същото важи и за храната. Повече витамин D се съдържа в морските продукти, козето мляко, пъдпъдъчите яйца, но и в рибеното масло.

Най-упоритият мит е, че еректилната дисфункция е нелечима. Експерти изтъкват, че в днешно време лечението на импотенцията с таблетки е ефективно в 95% от случаите. Но  лекарствата не са всичко, с което може да помогне съвременната медицина. Еректилната дисфункция се изразява в невъзможността да се постигне и поддържа ерекция, достатъчна за полов акт. Нарушена ерекция изпитват почти половината мъже над 40 години. Проблемите с ерекцията, които възникват от време на време, не бива да ви притесняват. Честите секспроблеми обаче стават причина за стрес, понижават самоувереността на мъжа и могат да доведат до разпад в отношенията. Но това е половината беда. 

По-лошо е, че нарушената ерекция може да е сигнал на други патологии: сърдечносъдова система, захарен диабет и др. Както стреса и депресията, така и телесните заболявания могат да са причина за еректилна дисфункция. Най-тежките форми имат смесен характер. Органичните форми на това състояние се лекуват от уролози, психиатри и сексолози. В 95% от случаите е достатъчно да приемате стимулиращи препарати, които ви е назначил докторът. 

Друг упорит мит е, че след операция на простатата мъжът трябва да забрави за секс. Специалисти обясняват, че след радикална операция за отстраняване на простатата процесът на възстановяване на ерекцията е доста дълъг. Но пък е успешен, ако се прилага необходимата рехабилитация.

4 секс пози за по-голяма интимност

Най-важно за съхраняването на еректилната дисфункция е стадият на развитие, на който е бил ракът на простатата преди операцията. Ако туморът се локализира навреме и не излезе от капсулата на простатната жлеза, това дава добър шанс на опитния хирург да проведе нервосъхраняваща операция. При такава операция се запазват нервните снопчета, които отговарят за еректилната функция, пише "Блиц". 

В 80% от случаите пациентът има добри шансове да си възвърне предишната форма. При благоприятен изход се препоръчва първият полов акт да се състои след 6 до 8 седмици. В по-сложни случаи възстановяването на ерекцията може да отнеме 2 години.

Всеки организъм е индивидуален, някои се възстановяват по-бързо, други по-бавно. Колкото по-млад, активен и здрав е мъжът, толкова по-високи са шансовете за възстановяване на естествената ерекция. А хроничните заболявания, наднорменото тегло, заседналият начин на живот, нередовният полов живот и проблемите с ерекцията преди лечението – това са фактори, които намаляват шансовете за успех. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
8539 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2022.12.02 | 22:23

19
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G
!!! ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Дойчева "Катастроф

2022.12.02 | 03:17

4
Воистина, че защо има жени, като надежда дойчева хубава, които са по грозни от повечето мъже по терена.

2022.12.02 | 06:21

18
Ходи да се лекуваш, незадоволен манаф!
!!! ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Дойчева "Катастроф

2022.12.02 | 03:34

9
СВЕТА У ФУТБОЛ.
!!! ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Дойчева "Катастроф

2022.12.02 | 03:33

8
!!! ВНИМАНИЕ: Тези мошеници мамят и тормозят хора ... 2021/10/17 › внимание-тези-моше... надежда дойчева от 17.10.2021 г. — Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева. 0. Споделете. - Advertisement -. За престъпна група, която върлува в София, сигнализират читатели ... !!!
!!! ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Дойчева "Катастроф

2022.12.02 | 03:20

7
На клипа много ясно се вижда че надежда дойчева освен че с много грозно лице а също така е със свинярски ръце.
!!! ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Дойчева "Катастроф

2022.12.02 | 03:18

6
Защо надежда дойчева е батал. Батал - Много г.р.о.з.н.а жена, д.е.б.е.ла, противна.
снимка, видеоклип , гугъл

2022.12.02 | 03:18

5
!!! ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Доичева "Катастрофи в София" / TVMEDIA !!!
Перник, ж.к. Изток, бл.64

2022.12.02 | 06:08

15
ЖЕНА, ЧЕ ТОВА НА ПЪРВАТА И ГЛАВНА СНИМКА И НАЙ ОТГОРЕ НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА И КРАСИВО ЖЕНСКО ЛИЦЕ, АКО Е БЕЗ ГРИМ. НА НАДЕЖДА ДОЙЧЕВА ГАДНАТА МУ ЦИГАНСКА МУТРА Е ПО УБАВА.
Перник, ж.к. Изток, бл.64

2022.12.02 | 06:09

17
ЖЕНА, НО НЕ НА НАДЕЖДА ДОЙЧЕВА МАЗНАТА И ГАДНА ЦИГАНСКА МУТРА.
надежда дойчева - гугъл

2022.12.02 | 06:08

16
ВЕСЕЛА ГЕОРГИЕВА, ЧЕ ЖЕНА, ЧЕ ПОГЛЕДНИ КВО СЛАБО ЛИЦЕ И С КВИ ЯРКО ОТРАЗЕНИ СКУЛИ. ЗНАЕШ ЛИ ЖЕНА, ЧЕ ТЕЗИ СЛАБИ ЛИЦА ЧЕ ЕДНО ВРЕМЕ СА БИЛИ СЧИТАНИ ЗА ГРОЗНОВАТИ ЛИЦА.
!!! ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Дойчева "Катастроф

2022.12.02 | 03:55

10
ДО ЛУКА НОРГЕ, НЕ Е ЧЕСТНО "ЖЕНА" , КАТО НАДЕЖДА ДОЙЧЕВА ХУБАВА ДА Е ПО ГРОЗНА ОТ ХУБАВЕЦО ЛУКА МОДРИЧ.
!!! ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Дойчева "Катастроф

2022.12.02 | 05:33

14
КАК БРУТАЛНО ГРОЗНАТА МАНГАЛКА НАДЕЖДА ДОЙЧЕВА Е НАМЕРИЛА НИСША ... У ПРЕСТЪПНИО И ИЗМАМЕН СВЯТ.
Перник, ж.к. Изток, бл.64

2022.12.02 | 05:31

13
!!! надежда дойчева: 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! СНИМКА . Кво видиш на снимката, а тя ми отговори точно така, че мангалка със зло изражение.
!!! ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Дойчева "Катастроф

2022.12.02 | 05:30

12
НЕ Е НИКАК ЧЕСТНО СПРЯМО ЖЕНСКАТА ХУБОСТ.
!!! ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Дойчева "Катастроф

2022.12.02 | 05:23

11
!!! ВНИМАНИЕ: Тези мошеници мамят и тормозят хора, продават жени зад граница ОБЩЕСТВО От Admin На 17.10.2021 Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева 0 Споделете - Advertisement - За престъпна група, която върлува в София, сигнализират читатели на alarma.bg Те са отчаяни, че въпреки многото оплаквания, които са правили и сигнали до медии, които са изпращали, остават глас в пустиня. Поместваме сигнала без редакторска намеса. Престъпна група върлува из София, която мами и тормози хора. Въпреки многото сигнали и оплаквания, които сме правили, тези хора продължават своята дейност. Освен това използват и заплаха към жертвите си, които ги е страх да покажат лицата си. Молим медиите за помощ. Знаем, че вие сте четвъртата власт и понякога ефектът е голям, когато вие поемете нещата в свои ръце. Сега се нуждаем от вашата помощ като граждани. Става дума за хора около разобличената от Нова телевизия Поли Станчева. В Предаването Господари на ефира, в началото на 2012г, направиха редица репортажи с което стана възможно да бъде разобличена въпросната дама за измами и уреждане на кредити с цел измама. Има много дела срещу нея, но какво от това. В престъпната схема работят двама братя близнаци от село Главница намиращо се до Тутракан. За двамата Мирослав и Владислав Иванови има информация, че са продавали жени за Турция. Още там са действали с измама като са се представяли за красиво момиче, кореспондирали са с турския контрагент и когато турчина кани момичето в Турция разбира, че трябва да прати голяма сума пари, за да си вземе тя билет, да си погаси заем и да може щастливо да се съберат. Турчинът праща парите, а момиче йок, както се казва на турски. По същия начин е с момичета които са държали и са изпращали в Турция с цел да се обере контрагента твърдят техни съселяни. Това явно не им стига и се преместват в София където сформират престъпна група с цел измами. Срещу Мирослав има много сигнали и жалби от граждани до полицията и други компетентни органи, но за сега е на свобода, а той е агресивен. В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? Надежда Димитрова Дойчева живее на семейни начала със съдружника си Стоян Иванов Кръстев. Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. Схемата е проста. намира се нуждаещ за извършване на ремонтни дейности в неговия имот като препоръчва фирмата за строителни дейности на Мирослав Иванов „Мега ремонт строй“ да извърши строителните работи. И понеже голяма част от парите трябва да се платят още в началото за да излезе по – евтин ремонта, в схемата влиза Поли Станчева която ви „урежда“ заем. След това оставате без пари, с разбит апартамент и дължими пари към кредитни институции. Групата действа на територията на София от доста време. Тези хора заплашват жертвите си и продължават да извършват престъпленията си. Тук можем да направим и една вметка за лицето Станчева. До неотдавна Полина Станчева беше с фамилно име „ХАМИД“, от където бихме искали да зададем един, не чак толкова нелогичен въпрос: А дали лицето Полина Станчева и братя Иванови не се познават отдавна? Надяваме се медиите да отново активно да се включите и да разобличите престъпната група както го направихте с Поли Станчева. Ние сме пострадали и живеем в страх и това е ясно, но много други могат да пострадат и да останат без стотинка с висящ заем и без дом. Припомняме, че всичко започва от фирмата за недвижими имоти на Надежда Дойчева която свързва клиентите с останалите престъпници с цел измама. !!!

2022.12.01 | 20:21

3
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G
PaulaFox

2022.12.01 | 19:23

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

2022.12.01 | 18:29

1
Сексът с жената на съседа, да.

Добави коментар

Водещи новини