Българка, изнесена за проститутка: Искаха да ме пречупят с бой, държаха ме гладна

  • 01 юли 2021 20:12

  • 26758
  • 5
Българка, изнесена за проститутка: Искаха да ме пречупят с бой, държаха ме гладна
© gettyimages

България е в топ 5 на Европа по брой жертви на трафик на хора. За миналата година потърпевшите сънародници са 458.

22-годишно момиче, изведено в Германия с цел сексуални услуги, е една от жертвите на трафикантите. Тя разказа за страданията си, след обещанията за по-добър живот.

„Моя близка приятелка ме изкара с обещание за добра работа, с добро заплащане като барман сервитьор в Германия. Когато заминах там започнаха много да ме удрят взеха ми документите връзваха ме. Веднага ме заключиха и започнаха да говорят че аз трябва да работя като проститутка“, споделя жертвата пред БТВ.

Вижте историята на една жена, насилена да проституира от мъжа си

Разказва, че бизнесът се управлявал от азиатци, германци и българи в центъра на Франкфурт. „Те предлагаха да работя или като проститутка. или на масажи с хепи енд, на процент. Когато не правиш това, което ти казват почват да те връзват и да те бият. Аз исках да избягам, но бях заключена нямаше как и много ме беше страх. Не можех да излизам, не можех нищо да правя, не ми даваха да ям, връзваха ме постоянно“, споделя жената, която крие самоличността си.

Повече от месец момичето няма досег с външния свят. Успява да избяга и се свързва с полицията.

„Те много ме биеха и те искаха да ме пречупят с боя и с това, че ме държаха гладна постоянно вързана. Връзваха ме на един стол. И така искаха да започна да работя, но аз не работих“, казва жертвата на трафик.

На този фон Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната комисия за борба с трафика започват кампания в 26 европейски държави.

„Трябва да мислим за това, че обичайно това са организирани престъпни групи. Група хора, които са си намерили пазар, канал, контакт и организират намирането транспортирането и сътоветно реализацията“, коментира Ернеста Русева от комисията.

Най-често българските жени попадат в престъпни мрежи в Германия, Холандия и Белгия, където проституцията е легална. Според експерти разпространен в България е и трафикът на бременни жени към Гърция и Кипър – с цел продажба на детето.

Novini.bg
26758 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Васко Р. Младич

2021.07.01 | 23:55

4
Горката
Васко Р. Младич

2021.07.02 | 00:00

5
Е.б.е ми се

2021.07.01 | 23:39

3
Бе те за Дубай много заминаха, тях не разследвате нещо.

2021.07.01 | 20:23

1
Тиквата и от тая е взимал по нещо за Чекмеджето. Кога ще ходи в Банишора?

2021.07.01 | 23:30

2
Идиот

Добави коментар

Водещи новини