Дипломат на САЩ уби жена си заради мисия в Белград

  • 10 юни 2019 12:27

  • 45002
  • 1
Дипломат на САЩ уби жена си заради мисия в Белград
© Getty (архив)

Американският дипломат Джейсън Риф е убил съпругата си Лола Гуломова, защото е приела да работи в посолството на САЩ в Сърбия.

Жената е получила предложение от Държавния департамент да замине за четиригодишен мандат в американската мисия в Белград и се е съгласила. Тя също е решила да вземе с нея и двете си дъщери.

Съпругът се е възпротивил остро на тази идея и последвал семеен скандал, превърнал се в последен за двойката, която е била в процедура на развод. Риф е убил съпругата си с няколко удара с хладно оръжие, а после сложил край и на своя живот.

Гуломова е родена в Таджикистан. Тя се е преселила в САЩ заедно със своите родители като дете. Дипломатката се е омъжила за Риф през 2002 г., докато двамата са следвали в престижния университет "Джон Хопкинс". Съд във Вашингтон е трябвало да сложи край на брака им в петък - ден след убийството и самоубийството, съобщи белградският в. Блиц.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
45002 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Справедлив

2019.06.10 | 14:02

1

Тъжна история.....браковете между извратен Западняр и жени емигранти са често срещани... А резултатът - често е печален....

Добави коментар

Водещи новини