Любо Киров след зверската катастрофа: Господ ме пощади да не умра заради децата!

  • 28 август 2024 10:36

  • 5036
  • 7
Любо Киров след зверската катастрофа: Господ ме пощади да не умра заради децата!
© Булфото

Любо Киров още потръпва при спомена за зловещата катастрофа на магистрала "Тракия". Поп звездата е бил роден под много щастлива звезда, защото колата му изхвръква с висока скорост на минаване през локва и многократно се удря в мантинелата. В автомобила до него тогава е пътувала и майка му.

"Беше цяло чудо, че останахме живи!", кръсти се популярният певец. След кратък престой в болницата, където лекарите не установяват никакви сериозни травми и наранявания, изпълнителят дори потегля към Бургас, където има голям концерт.

Днес Киров си обяснява, че Господ го е пощадил заедно с жената, дала му живот, заради неговата активна благотворителна дейност. Той е може би представителят на поп гилдията, за когото няма невъзможни неща, когато трябва да се помогне на болни българчета в чужбина и други благотворителни каузи. Звездният изпълнител вече не ги брои - толкова са много.

"Да помогнеш, не изисква чак такова голямо усилие. Аз съм такъв човек - добродушен, опитващ се с изкуство, с това, което мога най-добре да правя, да помогна на човека до мен. "Силно ме боли от случващото се. Силно емоционален съм, затова много ме боли колко болни хора има у нас", признава Любо Киров.

Особено ангажиран е певецът с каузата на децата, болни от церебрална парализа. Той е прекарвал много време в разговори с родители на такива деца и му е много мъчно, че тук още липсва лечение със стволови клетки, каквото се прилага в чужбина. "Без него много от тях са обречени на инвалидната количка", роптае Киров.

Въпреки доброто си сърце и готовността веднага да откликне на страдание на ближния и самият изпълнител е преживял тежко здравословно премеждие.

"Първо беше счупен крак. Изживях го много тежко. Не можех да ходя по участия, да пея на концерти", спомня си поп звездата.

Второто обаче е било толкова опасно, че по думите на певеца "живее втори живот", пише Хотарена.

Любо Киров влезе в селекция на американското издание на Forbes

"Спукал ми се е апандиситът, а аз не съм разбрал. Получил съм перитонит, при който се възпаляват всички вътрешни органи. Това е много сериозно и от него се умира. Оживях след много тежка операция в ИСУЛ, при която се отваря коремът, изваждат се всички черва, измиват се и отново се прибират.

Любо Киров доверява, че в реанимацията през цялото време се е молил на Господ "да се оправи, да му помогне, да му даде сила". "Имах странни преживявания в реанимацията. В просъница си говорих с някакъв човек. Когато попитах сестрата за него, тя каза, че няма такъв човек в реанимацията. Тогава разбрах, че съм бил на интересно място - между живота и смъртта", връща лентата назад певецът.

Когато го попитат дали се страхува от смъртта, той отговаря с категорично: "Не". Позицията му е на философ. Твърди, че никой не е вечен на тази земя, че всички някой ден напускаме света и най-важното "са уроците от живота, които даваме на другите".

Споделя още, че се е замислял само по какъв начин ще се пресели някой ден в отвъдното. "Този въпрос са си го задавали милиони християни по света. Те вярват, че след това продължават да живеят. И аз като тях се радвам, че това ще се случи", не крие поп звездата.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5036 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
!!!!

2024.08.28 | 13:05

7
Заглавието е леко сбъркано Киров няма деца! Човекът е от другия бряг!

2024.08.28 | 12:43

6
Не искам да ви разказвам за този амбреаж

2024.08.28 | 12:26

5
СТРАСТТА НА ГЕРБ КЪМ НЕКАДЪРНИЦИ Е ПОСЛОВИЧНА

2024.08.28 | 11:44

4
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy
bobi

2024.08.28 | 10:51

1
Голяма грешка е направил тоя твой "господ", че те е пощадил.. един лигльо по-малко щеше да е по-добре..
Ваня

2024.08.28 | 11:21

3
Направо си ЖАЛЪК, bobi

2024.08.28 | 11:20

2
Що? Какво лошо ти е направил?

Добави коментар

Водещи новини