Светът е футбол: Кои отбори подкрепят родните звезди

  • 14 юни 2024 12:40

  • 1862
  • 0
Светът е футбол: Кои отбори подкрепят родните звезди
© Getty images

"Добре, че европейското по футбол идва, че да се разсеем малко от цялата политическа обстановка, с която сме залети."

Това каза пред "България Днес" водещият Герасим Георгиев-Геро. Евро 2024 стартира тази вечер с мач между домакина Германия и Шотландия.

Геро

Едно от лицата на "Капките", както винаги, ще стиска палци на любимата си Англия. На миналото първенство "трите лъва" загубиха финала от Италия след дузпи.

"Надявам се най-сетне да спечелят трофей - каза още Геро, припомняйки, че британците имат само една световна купа, но никога не се печелили европейското. - От години съм фен на английския футбол заради "Манчестър Юнайтед". И гледам винаги когато мога."

Геро сподели, че въпреки че има доста работни ангажименти, ще се постарае да е пред телевизора за едно от любимите си занимания - гледането на футбол.

"Ще гледам мачове, няма как. Тъкмо няма да слушам постоянно за политици", добави още Геро.

Фики

Чалга идолът Фики също няма търпение първенството в Германия да започне. Големият син на Тони Стораро ще стиска палци на Португалия с Кристиано Роналдо. Фики разкри, че цялата фамилия Стораро са за иберийците, които са шампиони от 2016 г.

Вергов: Боря се за повече справедливост, омерзен съм от политиката в България

"Искам Португалия да спечели. Заради Кристиано Роналдо, на когото съм голям фен. Баща ми Тони и брат ми Емрах също са за португалците. Отборът им е много добър, имат и млади играчи, и опитни. Чудесна сплав. Кристиано е голям лидер. Това ще бъде последното му европейско и със сигурност ще иска да го завърши с трофей. Със сигурност съотборниците му ще дадат максимума от себе си, за да зарадват Кристиано. Германия също не са лош отбор. Домакини са все пак. Така че и тях не трябва да ги изключваме от сметките", коментира Фики.

Хитовият изпълнител е на мнение, че ще видим много изненади на Евро 2024.

"100% ще има отбор, който никой не слага в сметките, а накрая ще стигне до топ 8 или топ 4 на турнира - каза той и добави: "Гледам мачовете най-вече докато пътувам, заради работата ми няма как да седна на дивана с приятели".

Фики много съжалява, че родният национален отбор ще пропусне пореден голям форум. Синът на Тони Стораро почти няма спомени от последното първенство, на което България игра. Преди 20 години той е на 9, когато нашите стигнаха до европейското в Португалия.

"Искам България да видя на голям форум. Надявам се на следващото първенство да сте там. Това е голямата ми мечта", каза още Фики.

Фаворит за европейското първенство на Кали пък са испанците.

Кали

"Те са най-темпераментни. Италия също ги харесвам, но Испания ми е по на сърце", каза пред вестника изпълнителката на вечния хит "4-4-2".

Здравко от "Ритон" няма да има възможност да гледа всички срещи. С любимата му Катя скоро тръгват на турне. Обичаният музикант няма изявен фаворит за титлата. Но ще стиска палци на Хърватия. За голяма част от играчите на балканската страна това ще е последен форум с националната фланелка.

Здравко

"Ще гледам мачовете, но не всичките, защото отиваме на турне с Катя. Нямам фаворит, но симпатизирам на Хърватия", каза Здравко от "Ритон"

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1862 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини