Коронавирусът застигна Рут Колева в Мексико

  • 14 май 2020 12:13

  • 4569
  • 9
Коронавирусът застигна Рут Колева в Мексико
© Фейсбук

Заразата с коронавирус стигна и до Рут Колева. Изпълнителката, която досега беше в изолация в малко село в Мексико, вече се сблъсква от първо лице с кошмарната болест.

Първият заболял е местен жител и е регистриран там преди няколко дни. Новината за разпространение на заразата обаче настроила местните срещу чужденците и заплашват със саморазправа туристите.

„Два месеца и пет дни в Мексико, а си мислех, че идвам тук за няколко дни. Луната огрява улицата пред къщата ми по един особено приказен начин. Малко като от филм на Фелини, но с нотка на магически реализъм, ала Габриел Гарсия Маркес. Преди няколко дни намериха първия заразен в covid-19 човек в селото и както се очакваше, това доведе до драстични промени в динамиката на живот в това малко общество. Затвориха магазините, забраниха карането на кайт сърф на плажа (което е много жалко, защото точно поднових уроците си и ми престоеше да се качвам на дъската във водата), наложиха строги мерки за носене на маски и дезинфекция и стана абсолютно невъзможно да излезеш навън, същевременно се появиха и разни стряскащи истории как в съседни села местните се опитали да запалят къщата на двойка възрастни чужденци, защото се прибрали скоро от САЩ (при това в собствената си къща). За щастие тук настроенията към чужденците все още варират по-скоро в позитивната палитра от емоции”, разказва за своите перипетии Рут, пише "България днес".

Тя продължава да е отшелник в малко село на полуостров Юкатан, но вече се е сприятелила с няколко човека.

Рут Колева призна за връзката си с брата на Саня Армутлиева

„Успях да се сприятеля с няколко човека и вярвам, че някои от тези приятелства ще бъдат дълготрайни. Не само заради ситуацията, в която сме се срещнали, но и заради нея. И преди съм срещала приятели в момент на изолация, някак тогава проличават най-ярко човешките качества. Днес един от месните, който се оказа, че е бил в България (при това в Перник!?!?) ми каза "You are a local now", което макар и незначително ме накара да се замисля, че в крайна сметка аз най-вероятно ще прекарам поне едни три месеца от живота си тук.”, разказва още Рут.

Певицата споделя, че вече спокойно може да включи и Мексико към страните, в които се чувства като у дома си. И независимо от ограниченията, Рут успява да отдели време да твори.

Рут дори записва песни с нейния нов приятел Хорхе. А талантливата българка разказва за кайта и морето. И въпреки че се адаптира към живота в селото, Колева е категорична, че родината й липсва, както и удобствата на модерния живот.

Но тъй като за момента това е невъзможно, тя се задоволява с красотата на Ел Куйо, песента на морето, уникалните риби, плажа и птиците.

„Това са неща, за които си струват да жертваш дигиталния живот”, обобщава Рут. И завършва с пожелание към приятелите си за красота и радост от малките неща в живота.

Последвайте канала на

Novini.bg
4569 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Темерут колева

2020.05.15 | 20:14

9
Еми като е застигнал белким е убие.Чумата да е тръшне тая злобна грозна вещица.Какво ни занимавате с нея.Белким пукне та да ни спаси от присъствието си.Грачеща гарга с нито една известна песен

2020.05.15 | 15:53

8
Ние от нашето село мислиме, че името Рут подхожда на мъжете. За жените по-подходящо е Пут. Как ви звучи, Пут Колева? Друго си е.
нека

2020.05.15 | 14:28

7
да не се снима без грим, не е зле да си коригира и носа: за справка - Преслава

2020.05.15 | 09:36

6
Гледа като кyрва, на която са се изпразнили върху лицето.

2020.05.14 | 18:23

5
Чий го крепи там?

2020.05.14 | 16:58

4
ше я шия с максимална скорост
После

2020.05.14 | 15:18

3
ще обикаля по всички телевизии за да се обеснява, пълен отврат!
Най-после

2020.05.14 | 12:27

1
да напишете нещо за Руска Колева. Огромна дупка зееща в моята душа бе запълнена с тази новина. Сън съм не спал, докато не научих къде се е почекнала тази знаменитост българска. Благодаря!

2020.05.14 | 13:49

2

Добави коментар

Водещи новини