Спряха клип на Мариана Попова заради неправомерно използвани кадри

  • 15 март 2019 14:18

  • 11955
  • 4
Спряха клип на Мариана Попова заради неправомерно използвани кадри
© YouTube

Новият видеоклип на певицата Мариана Попова - "Две хубави очи" предизвика поредния скандал заради неуредени авторски права. Оказва се, че в него са използвани незаконно кадри от филма "Дамасцена" на режисьора Тодор Анастасов, който сигнализира за случая във Facebook страницата на предаването "На кафе" по Нова телевизия. Там режисьорът написа по повод гостуването на певицата и излъчването на кадри от новия ѝ клип в предаването, че видеото "Две хубави очи" е с незаконно използвани кадри от филма "Дамасцена", излязъл на екраните на 3 ноември 2017 година".

"Според договора ми на режисьор на филма всяко използване на кадри на заснетия материал извън филма става с мое съгласие - такова аз не съм давал. Показването на клипа ще е незаконно и подсъдно", написа още Анастасов.

По-късно той похвали Нова телевизия, тъй като оттам са реагирали много бързо и не са излъчили клипа. "Адмирации към Нова ТВ, че не пусна клипа на Мариана Попова след като ги алармирах за незаконно използване на кадри от филма "Дамасцена". Въпреки че беше обявен предварително за показ, в последния момент намериха начин да не се случи. Признавам си, че не очаквах. Това ме прави оптимист. У нас в България макар и бавно нещата се случват. Просто не трябва да сме инертни, заврени в ъгъла бити овце. Трябва да реагираме на всяка несправедливост. Винаги. И веднага!",  коментира във Facebook Тодор Анастасов.

Единственото, което Мариана Попова коментира по случая беше публикация в личния й профил във Фейсбук: "Да създадеш красота и да я хвърлиш в мръсотията на общество с подменена ценностна система, да е важна само клюката и евтиното хвърляне на обвинения, да се измислят свободни съчинения от съмнителни личности. Благодаря на всички чисти и добри хора, които застанаха до нас и разбират смисъла! ....всичко друго е зло, но само така можем да различим доброто!".

Преди дни поп певицата обяви, че вече не намира място на българската сцена и спира да пее.

Последвайте канала на

Novini.bg
11955 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
бай уй

2019.03.17 | 21:18

4

грозна фъфлеща парцалеса

smetni

2019.03.16 | 10:52

3

tazi jiva li e oshte :D :D

wtf!?!?!??!

2019.03.15 | 20:34

2

уф, стига с това гюбре с НУЛА песни...

мнение

2019.03.15 | 14:48

1

Няма идеални хора, нито съвършено красиви, но М.Попова никога не ми е харесвала - нос, уста, произношение при говор...ужасно. Добре е, че спира да пее.

Добави коментар

Водещи новини