Жизел Бюндхен: Изненадана съм от критиките на бразилската министърка срещу мен

Томмоделката Жизел Бюндхен заяви, че е "изненадана" от свързаните с дейността й по опазването на природата критики на бразилската агроминистърка, предаде Франс прес.

Бюндхен бе порицана от министър Тереза Кристина Кореа да Коста Диас, че критикува Бразилия, "без да знае за какво говори."

"Изненадах се, че името ми се споменава по отрицателен начин заради позицията ми относно опазването на природата, при положение че е известно, че от 2006 г. подкрепям социални и екологични проекти с голяма отговорност," написа топмоделката в Туитър, където има 4,8 милиона последователи,.

В понеделник Диас провокира природозащитничката, като я призова да стане "посланичка" на бразилското селско стопанство, което според министърката се съобразява с опазването на околната среда.

"Съжалявам, Жизел Бюндхен, но Вие трябва да бъдете наша посланичка, да казвате, че нашата страна е водеща в опазването на природата, а не да критикувате Бразилия, без да знаете за какво говорите," каза министърката.

"Винаги съм се стремяла изявленията ми да са базирани върху документи и консултации с научни дейци, земеделци и членове на неправителствени организации, научих много и всеки ден продължавам да научавам нови неща. Считам, че земеделието и опазването на природата трябва да напредват едновременно," написа още Бюндхен, без да споменава името на министърката.

"Бразилия трябва да бъде лидер в по-устойчивото развитие на света, което да отговаря на потребностите на днешните поколения, без да излага бъдещите поколения на опасност," отбеляза в заключение Бюндхен.

Идването на власт на 1 януари 2019 г. на президента Жаир Болсонаро, който има скептична позиция относно опазването на природата, породи дълбоки притеснения сред природозащитниците.

Коментари

  1. 2019.01.21 | 19:34

    Тази е германка и всъщност няма нищо общо по произход с Бразилия освен, че е родена там.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Клюки

още

Анкета

Бихте ли уголемили устните си?

Бихте ли уголемили устните си?

Избрано от Интернет