Серина Уилямс стана жена на годината, но в кавички (снимка)

  • 14 ноември 2018 14:44

  • 12809
  • 1
Серина Уилямс стана жена на годината, но в кавички (снимка)
© Getty Images

Американската тенисистка Серина Уилямс получи огромно признание от авторитетното списание "GQ". Бившата номер 1 в света бе отличена за жена на 2018 г.

Обявяването на Серина за най-успешна дама в света обаче бе съпътствано със скандал. На корицата на списанието думата "жена" е поставена в кавички и сякаш е дописана на ръка над задрасканата дума "мъж". Феновете на тенисистката веднага скочиха в нейна защита. Това не е първият случай, в който женствеността на американката се поставя под въпрос заради структурата на тялото ѝ.

От изданието обясниха, че не са искали да обидят тенисистката. Шрифтът на "жена" е същия, който може да се види върху екипите на Серина и е дело на дизайнера Върджил Абло. Идеята му е да поставя под съмнение всичко, предава БТВ.

Иначе Уилямс напълно заслужава наградата. През 2018 г. тя се завърна на корта след раждането на първото си дете и изключително тежка бременност. В средата на сезона тя игра на финал на Откритото първенство на САЩ, а в момента заема 16-о място в ранглистата, въпреки дългата пауза в кариерата си.

Последвайте канала на

Novini.bg
12809 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.15 | 18:11

1

Направете я жена на годината в България, заслужава.

Добави коментар

Водещи новини