Георги Христов се отказа от България

Естрадният певец Георги Христов напуска България! Емблематичният изпълнител е отвратен от ситуацията с културата у нас и не иска повече да бъде част от нея, пише в. "България днес".

Певецът най-вероятно ще се пресели в Гърция, където има къща и където прекарва много от времето си през последните години. Самият Христов признава, че е много разочарован от ситуацията у нас, и вероятността да вземе гръцко гражданство и да заживее в южната ни съседка е много голяма.

"Не живея и скоро няма да живея в тази прекрасна страна, която обичам и ми е родина. Но рекет и престъпления няма да търпя и да приема! Вече ще се прибирам в България само за срещи с моята публика, за концерти."

Така обяснява огорчението си от ситуацията в страната Георги Христов. Според него в момента да се правят популярна музика и концерти у нас е почти невъзможно, независимо от това кой се опитва и колко голяма звезда е.

"Популярната музика в България винаги е имала своите блестящи образци. Друг е въпросът, че винаги сме подложени на геноцид от страна на електронните медии в собствената си страна. Терминът естрада не е точната дума. Естрадата е мястото, където музикантите представят своята музика. За никакъв ренесанс не може да се говори. Просто сега, за пореден път, се преоткриват хубавите български песни и големите български артисти. Слава на Бога, поне аз не мога да се оплача от липса на зрители и залите винаги са били пълни. Но има неща, които не мога да приема", сподели Христов.

Изпълнителят на "Черно и бяло" е категорично против факта, че от много време насам се издигат в култ кръчмарските силиконки.

"Не слушам такава музика! Тя си има своите потребители, но това не е културата на нацията ни. Ние сме балканци и тук се пеят песни като "Излел е Дельо хайдутин", с които нашият народ е оцелял през годините, а не се пеят песни с кючекчийско звучене", категоричен е Жоро.

И заради факта, че не е съгласен с много неща, които му се налага да преглъща, звездата се е устремил към друго гражданство. Най-вероятно гръцко, но нищо чудно да е и руско.

"Обмислям възможността да приема друго гражданство, защото, както много пъти съм казвал - в чужбина много повече си ценят певците! Вижте например какво прави Русия за хората на изкуството си!", обясни Христов.

Повече от две години естрадната ни легенда живее в Гърция, където има огромна къща. Там обикновено прекарва летата си.

"Ще се връщам само за концертите си. А те тепърва предстоят", обясни Христов.

Коментари

 1. 2018.07.04 | 18:37
  Умрял някой за Жоро Помпата, както му викаха по времето на социализма, поради характерното му движение с ръце по време на изпълнение! А иначе просто е остарял и се е изчерпал ...
 2. 2018.07.04 | 16:34
  най -лесно е да се отречеш от нещо.потомък съм на украински емигрант от революцията.дядо ми е казал тук си роден това е твоята родина обичай я.
 3. 2018.07.04 | 15:12
  Милия да го ожали човек. У нас не се уважават хората на изкуството и за това с една песен "Черно и бяло" живее 50 години като цар тук и му се понасят всички капризи и изцепки. За това има огромна къща в Гърция и ни заплашва, че ще ни остави и ще идва само на концерти за които ние трябва да се избиваме за билети защото според него той е звезда. Жалки галеници на соца !
 4. 2018.07.04 | 13:58
  Георги Христов открай време а алкохолик с изключително арогантно поведение и самият той не уважава никого. Като се напие и го избива на агресия към жени, наскоро е крещял на едно момиче, което нищо не му е направило, че е ку*ва и се разхождал чисто гол из хотела, където бил на почивка!
 5. 2018.07.03 | 18:04
  Г. Христов беше добър певец, но от години е нищо с големи претенции. Да върви където искака, това е негово право, но да не обвинява нас, българите, за това, че вече е стар и се чувства неудачник.
  1. 2018.07.04 | 13:50
   И къде в текста прочете, че обвинява българите за каквото и да било?!?!
 6. 2018.07.03 | 22:23
  Бил против чалгата, а кой и проправи пътя с ритъма Щигодам?
  1. 2018.07.04 | 10:34
   Точно тази песен, изпълнена от Георги Христов е едно, ако обаче я изпълни Галена или Мара Отварачката е съвсем друго. Тука вече става въпрос за коренна разлика във визията, поведението, отношението и мирогледа - оттам и посланието. За който може да го разчете разбира се.
 7. 2018.07.04 | 10:09
  Георги Христов е педераст, който е попривършил паричките и отива в гръцко, `щото там е пълно с младички мигранти на по 17-19 г., дето ще го онождат цяла нощ за един гирос....
 8. 2018.07.03 | 19:13
  Георги Христов е достоен човек и напълно прав за това , което казва ! Пак добре , че може да се премести на по-хубаво място ! Да е жив и здрав !
  1. 2018.07.04 | 10:08
   Георги Христов е педераст, който е попривършил паричките и отива в гръцко, `щото там е пълно с младички мигранти на по 17-19 г., дето ще го онождат цяла нощ за един гирос....
 9. 2018.07.04 | 01:18
  кво се е улигавил , все едно и пил с.перма от микрофона /
 10. 2018.07.03 | 23:13
  Браво на човека евала му
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още