Руски шеф уволнява за нехаресани снимки

23 юни 2017 15:57

Руски шеф уволнява за нехаресани снимки
© Фейсбук
20534 1

Крупен строителен предприемач от руския град Камерово ползва специална програма, с която следи дали служителите харесват снимките му в социалните мрежи, пише в. "Телеграф", позовавайки се на сайтът "Фишки нет".

Досетете се какво се случва с провинилите се, ако не се съгласят да си наваксат за пропуснатите натисквания на бутона "лайк". Те просто бивали уволнявани на часа.

Михаил Шкуропатски, който е сред наградените като "Собственик на най-иновативната компания за 2016 г.", заръчал на програмистите си да му напишат софтуер, с който да следи кой, кога и колко често харесва снимките му в социалните мрежи. Освен за да четка самолюбието си, одобрението в интернет му било необходимо и за политическите амбиции. И той буквално документирал всяка своя стъпка - от кампаниите, които водел, до тежките софри, които си спретвал по света и у дома. Бизнес събития, дарителски кампании и скъпи почивки на екзотични дестинации - събитията били документирани като в 24-часов новинарски канал.

Всеки ден служителите му получавали във фирмения чат линкове към последните му интернет публикации. Първото наказание за неподчинилите се била удръжка от заплатата. Юристка на фирмата, която казала, че е професионалист и отказва да губи от работното си време за лайкове, вече търси ново поле за професионалните си умения.

Novini.bg
20534 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.28 | 08:55

1
демокрация по руски........

Добави коментар

Водещи новини