Липсваш, написа Ива Екимова за покойния Дими

  • 06 януари 2016 19:28

  • 12142
  • 1
Липсваш, написа Ива Екимова за покойния Дими
© Фейсбук/ Ива Екимова

Късно снощи Ива Екимова написа послание в личния си профил, насочено към вече покойния й съпруг Дими от „Сленг", който днес трябваше да навърши 46.

Години след смъртта му, Ива обяви, че не го е забравила, че й липсва и че след него е празнота:

„Утре ще е поредният Йорданов ден, в който пораснала ти дъщеря няма да може да те прегърне с думите: „Честит рожден ден, тати!” На 6-ти януари, много години преди тази, беше досаден болестотворен период. Всички бяха болни и на никого не му се излизаше навън. Сред горчиви сокове с лимон и сода, купища инхалатори и безброй витамини в разтворим и твърд вид, празника се оказа последен в TO DO листата на най-желаните събития през тази година. Часове по-късно телефонните обаждания растяха лавинообразно, а в честитките на приятели, близки и далечни роднини, почитатели и фенове настроението се покачваше с темпото на живака в термометъра, отчел грипните стойности по-рано през деня. За време, което другиму би отнело месеци, пиано-барът на столичните бохеми вече очакваше един от най-известните си рожденици. Васил Найденов, Орлин Павлов, Веско Зерлиев, Наско от БТР смесваха авторските си парчета с поздрави за рожден ден. Ехтяха наздравици, всички бяха щастливи, пееха и танцуваха като за последно. Още не предполагахме буквализма на случващото се. Този рожден ден не се повтори на следващата, нито на по-следващата година. Барът опустя, а традиционния зимен грип по това време беше една от приятностите в началото на годината. Както между другото и в края й. Множество именити изпълнители се опитваха да изпеят "Мой свят" и експериментираха върху "Синьо". Остана само пясъка в ръката ти! Само да знаеш, времето не лекува. Истината е, че това е най-тъжното. Никога повече тя няма да каже „тати”... На никого... Липсваш! Където и да си на 46!“.

Под публикацията Ива е приложила снимка на нея, Дими и дъщеря им Дара.

Днес, вече на Богоявление, тя публикува и статус от Дара.

„Думите доста често не стигат да опишеш липсващото в сърцето си... Обръщайки се към теб всяка вечер си дадох сметка, че раздялата е чисто физическа, а духът ти никога няма да си тръгне. Обичаше начина си на живот и беше най-добрия във всичко, до което се докоснеше. След толкова години, ти си повода да се боря и да вярвам, че ще стигна далеч... Най-далеч. Често ми казват, че съм "доста трудна, невъздържана и пряма.." Точно както на теб все ти се сърдеха. Има кой да наследи лудата ти глава, има и кой да се грижи да не прекалявам много. Остави много след себе си. Никога този ден няма да е същия без теб. Обичам те, тати.“, е написало момичето.

Часове след това Ива не спира да си спомня за Дими и публикува негова снимка, на която е със свой приятел.

Припомняме, на 29 юни 2008 Дими загива на място в катастрофа с мотор на седмия километър от София по магистрала „Хемус“. По данни на КАТ Екимов се е движил с над 200 км/ч, когато е загубил контрол над мотора и се е врязал в мантинелата, а после е излетял от платното.

Последвайте канала на

12142 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.06 | 14:04

1
Мир на Дими!

Добави коментар

Водещи новини