Защо Росен Плевнелиев крие жена си?

Защо Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното така упорито и в разрез с протокола и политическия пиар крие жена си, не спряха да се питат всички по време на предизборната кампания.

 

„ШОУ" единствен научи каква е истинската причина красавицата Юлияна да стои извън светлините на прожекторите, където по принцип е мястото на Първа дама.

Според близки до бъдещия президент една от причините за това е банална - огромната ревност, която Плевнелиев изпитва към 11 години по-младата си съпруга. Самият той отговаря уклончиво на въпроса защо бъдещата Първа дама не беше до него по време на предизборната му кампания:

"Не съм видял да има избор на първа дама или първи съпруг. Ако бъда избран за президент, и съпругата ми, и аз искаме децата ни да имат нормално семейство и нормален живот. Така че няма да видите жена ми да бъде спонсор на модни ревюта или да организира благотворителни чайове за скучаещи съпруги", заяви неотдавна Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Зад тези му думи мнозина негови познати от Благоевград пък разчетоха лютата му македонска ревност към младата му и красива съпруга, която обожавал и заради която се развел с първата си жена. Конспирацията около Юлияна стигна дотам, че тя не само не гласува заедно с мъжа си, но дори даде вота си на различно място от Плевнелиев. Новият президент пък не уточни защо половинката му отсъства.

Според близки на новия президент той имал още една сериозна причина да дължи Юлияна далеч от светлините на прожекторите - не искал да се коментира близостта му с фалиралия бизнесмен Иво Прокопиев, който сега живее в Сингапур. Известно е, че Плевнелиев е човек на кръга „Капитал", но от две години той всячески се опитва да се дистанцира от този факт и демонстрира преданост към премиера Борисов.

Съпругата му обаче нито се е разграничила от „капиталци", нито иска да го направи. Юлияна Плевнелиева от повече от 7 години е на заплата в „Икономедиа", а най-добрата й приятелка е съпругата на Прокопиев - Галя, която до миналата година оглавяваше икономическия седмичник „Капитал".

Въпреки че семейство Прокопиеви изнесоха бизнеса си от България и заживяха в Сингапур през 2010 г., връзката между двете не е прекъснала и за миг. Свързва ги общата им съдба на многодетни майки - Юлияна има три деца, а Галя - четири, и страстта им по пътешествията и пътеписите. През април тази година Юлияна и Галя си организирали туристическа обиколка на Далечния Изток, като специално внимание отделили на Камбоджа.

Двете дори публикуваха сърцераздирателен репортаж в „Капитал", в който разказват за просещите камбоджански деца в Плаващото село. Докато се разхождали с лодка по реката, отвсякъде ги атакували малчугани в легени с питони около вратовете. Просели и продавали кока-кола.

Не само тъга обаче видели в Камбоджа майките героини. Албумът й със снимки във flickr.com показва, че двете доста са се забавлявали по женски.

Юлияна Плевнелиева е родена на 28 януари 1975 г. Завършила е Втора английска гимназия в София през 1994 г., а през 2000 г. - право в Нов български университет. Тогава се жени за 11 години по-възрастния от нея Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Тя е плътно до него и по време на тържествената първа копка на Бизнес парка в „Младост 4", който го прави милионер.

На следващата година Юлияна ражда първото си дете Филип и остава вкъщи цели две години. От август 2003 до септември 2004 е координатор на Българската ИДЛО Алумни Асоциация, а през 2004 г. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното убеждава приятеля си Иво Прокопиев да я назначи в интернет отдела на „Икономедиа", където бъдещата Първа дама работи и до ден днешен. Междувременно ефектната брюнетка успява да специализира финанси в Сити Юнивърсити Сиатъл във Вашингтон и да роди още две деца.

В интернет отдела на „Икономедиа" всички я наричат просто Ю и я определят най-общо като "пич". Журналистите в „Капитал" и „Дневник" обаче си имат едно наум за нея и не й се доверяват на 100 %. От една страна, заради близостта й с шефовете, а от друга - защото й се носи "славата" на разбивачка на семейства.

В медийната гилдия се говори, че именно тя е причината за развода на Росен с ученическата му любов Вероника. В Благоевград са категорични, че баща й - авторитетният д-р Кавраков, и самата Вероника са хората с най-голям принос за кариерата на Плевнелиев. „Вероника е изключително интелигентна и образована жена. Без връзките на фамилия Кавракови Росен щеше да е най-обикновен инженер", твърдят техни съседи в Благоевград.

Вероника и Росен се женят през 1990 г. Тогава той току-що е уволнен от Института по микропроцесорна техника в БАН и се е върнал в Благоевград. С най-близкия си приятел Иван Тодоров (изба "Тодорофф") основава строителната фирма "Ирис Интернешънъл", започва да издава дори седмичен вестник и да прави... хороскопи.

Бизнесът обаче е пълен провал,а на Плевнелиев му се налага да живее на гърба на жена си, одумват го местните. Точно тогава в живота му се намесва Емилия Масларова и бизнесът му тръгва нагоре. По споразумение между България и Германия социалната министърка на Луканов получава правото да раздава квоти за български гастарбайтери.

С такива се уреждат и Росен и Иван. Въпреки че е спец в областта на електрониката, а не на строителството, а пък ортакът му е специализирал гъдулка в училището в Широка лъка, бизнесът потръгва. Скоро след това двамата се разделят.

Иван Тодоров се връща в България, а Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното остава и явно показва завидни качества, защото успява да се хареса на шефовете на германската компания "Линднер", която му поверява ръководството на гигантски проект - най-големия частен строителен обект в България - "Бизнес парк София". Плевнелиев се връща в България през 1998 г. и тогава в живота му влиза Юлияна. Как точно новият президент щял да разкаже, когато му дойде времето...

След развода Вероника запазва фамилията на мъжа си „по сантиментални причини". „Пък и не ми се занимаваше с разни административни процедури. Реших да запазя името, защото в противен случай трябваше да извадя всичките си документи отново, да губя време и нерви", казва тя.

Вероника обаче явно все още е наранена от предателството на Росен, защото от години не поддържа никаква връзка с него и отказва да коментира пред медиите възхода на бившия си съпруг.

Вероника Плевнелиева е завършила т.нар. Солунска гимназия в Благоевград и английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Тя е работила като сътрудник на президента на Американския университет в България. Сега е шеф „Човешки ресурси" в Емпорики банк в София. Работното й място е на метри от жилището от 94 кв. м в нова кооперация, което съдът й присъжда след развода с Росен. Тя обаче го продава набързо, защото не иска да има никакви спомени от 10-годишното си съжителство с новия президент.

Колко голяма е обидата на Вероника показва и фактът, че когато в края на 2010 г. баща й д-р Кавраков е арестуван по обвинение в поставяне на невярна диагноза на заподозрян обирджия, тя пак не е потърсила бившия си съпруг за помощ. Д-р Любен Кавраков е известен неврохирург в Благоевград, но въпреки отличната си репутация е изпратен за три денонощия в ареста на националното следствие. По същото време вътрешното министерство прави поредица от показни акции срещу лекари из цялата страна.

Екстъстът на Плевнелиев е окован с белезници и хвърлен в килиите на националното следствие на бул. „Г.М. Димитров", редом с тежки криминални престъпници, наркопласьори и контрабандисти. Унижение, което той едва ли ще забрави някога, категорични са негови познати от Благоевград. През май 2011 г. абсурдните обвинения срещу него падат, но той за дълго време се усамотява във вилата си край Банско. Никой от МВР не му се е извинил и досега, допълват те.

След развода с Плевнелиев Вероника се разделя и с фирмата си „Певеда", която се занимава с посредническа дейност при информиране и наемане на работа в страната и чужбина. В нея тя е била съдружничка със съпругата на бившия ортак на бившия си мъж Иван Тодоров.

Защо Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е загърбил дружбата си с Иван Тодоров също е енигма като запознанството му със сегашната му съпруга, но е факт, че точно Тодоров е човекът, който вкарва Плевнелиев в кръга „Капитал"

Когато тръгвали за Германия, Иван си продал колата, за да съберат първоначалния капитал на инвестицията, твърдят съгражданите им от Благоевград. За първите 25 работници, които завели в Хамбург, Тодоров и Плевнелиев изхарчили всичките си 15 000 марки. След това половин година двамата спали в кола на един от паркингите в града. Малко по-късно бизнесът им потръгва и те откриват офиси дори във Франкфурт.

Близки до семейството на Плевнелиев обаче твърдят, че внезапният разцвет на бизнеса им се дължи на приятелската помощ на бившия син депутат Илиян Попов, с когото Росен учил заедно в местната математическа гимназия и са приятели оттогава.

Именно политикът, който по онова време е председател на общинския съвет в Благоевград, а кмет на града е любимката на Иван Костов - Елиана Масева, ходатайствал пред Масларова за тях, за да вземат квоти за износ на работници.

После Илиян Попов става депутат, председател на парламентарната комисия по регионално развитие и строителство и член на кръга „Агнешки главички". Прословутият кръг, който днес е позабравен, има претенциите да дърпа конците в България през част от силните години на СДС.

„Агнешките главички" се ръководят от Никола Николов - по това време също син депутат от Разград и шеф на винаро-лозарската камара. Групата има силно лоби в „Икономедиа" в лицето на Иво Прокопиев и Филип Харманджиев. Любопитна подробност е, че Харманджиев и Росен и Юлияна Плевнелиеви имат съседни вили, имоти и земи в разложкото село Баня.

Спорт

още

Коментари

 1. 2012.01.23 | 19:32

  Красотата е относително нещо. IQ не е!

 2. 2015.08.09 | 02:25

  Имам чувството ,че всичко това е една ментърджииско сборище!!

 3. 2015.08.09 | 02:26

  едва ли има по-малоумна част от бг народа, от тези чиито "просветлени мисли" си загубих времето да изчета дотук, все пак трудно ми е да повярвам че някой то тези "писачи" е прочел дори една книга със съдържание различно от Playboy или Камасутра. Как е възможно поне един от един коментар по същество да няма трудно се живее в една държава с такъв "материал"

 4. 2015.08.09 | 15:58

  Крокодил...

 5. 2011.11.07 | 21:51

  ...МОНДЕИ МОНДЕИ ПА ШЕ ИМА ЗА НЕКОИ КОИ МИ СРА У ГАЧИТЕ...ХИХИ...! ...РОДНИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ИСРАЛИ ЗА 20 ГОДИНА ЛАИНА КОЛКУ АФРИКА КОНТИНЕНТА...!

 6. 2011.11.07 | 21:51

  ....КУДЕ СИ БЕ СТИФ МАККУИНЕ И ТИ КЕНЕДИ НАРОДНИ...ХАХА....!

 7. 2015.08.09 | 15:59

  ....КВО ДА КОМЕНТИРАШ....ЧОВЕШКИО РОД СЕ ИЗРАЖДА...!

 8. 2015.08.09 | 15:59

  ....КВО ДА КОМЕНТИРАШ....ЧОВЕШКИО РОД СЕ ИЗРАЖДА...!

 9. 2011.11.07 | 13:41

  EI , MA TAQ NE E LI V ZAMUNDA GORE V LEVIQ AGAL S 6APKITE BE NA REKLAMA ? XAXAXAXAXA ILI E DRUGA ?!!!!

 10. 2015.08.09 | 15:59

  xaxaxaxa O6TE EDIN SE E OBARKAL PEDERAS I E VZEL KON VMESTO JENA ! XAXAXAXAXA

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Клюки

още

Анкета

Кой трябва да спечели Big Brother?

Кой трябва да спечели Big Brother?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.