Берлускони още се гушка с Руби

  • 21 февруари 2015 07:46

  • 3258
  • 0
Берлускони още се гушка с Руби
© Getty Images/Guliver

Стара любов ръжда не хваща и в Италия, та Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 като нищо може все още да си гушка Руби тайно независимо от бедите, които тя му причини преди 4 - 5 години. С това предположение вчера се изцепиха някои жълтеникави медии от Апенините, а основание за него им даде разпространената от прокуратурата информация, пише в. "Монитор".

Според магистратите експремиерът продължавал да дава всеки месец на пищната мароканка големи суми пари, като „траншовете” понякога достигали 14 - 15 хиляди евро. А за да не се оставят следи, многото пари й били носени на ръка от негови доверени хора в Генуа, където е постоянният адрес на Карима ел Махруг, или Руби за приятелите и света.

Прокуратурата в Милано обаче е изключително сериозна институция и за нея евентуалното възраждане на старата тръпка на 78-годишния сега Силвио към 56 години по-младата мароканка въобще не е интересно. Магистратите предполагат, че установеният от тях постоянен и днес поток от пари към Руби цели единствено да й затвори устата или да я накара да лъже на разпитите по разследването в ход за подкупване от страна на Берлускони и на неговите адвокати на свидетели по т.нар. първо дело „Руби”.

Става въпрос за процеса, на който експремиерът беше осъден на 7 г. затвор за платен секс с малолетната мароканска проститутка и за злоупотреба със служебно положение при освобождаването й от задържане за кражба.

В интерес на истината на втората инстанция експремиерът беше оправдан, но според прависти третата, последна съдебна инстанция може да вземе предвид събраните доказателства за подкупени от Берлускони свидетели и да потвърди ако не цялото наказание на първата инстанция, то поне отчасти. Нещо, което би представлявало сериозен удар за стремящия се с всички сили да се върне в голямата политика лидер на италианската десница, който в момента все още изтърпява едногодишната си присъда за данъчни измами.

Ако се вярва на вчерашните публикации в авторитетни италиански вестници като „Кориере дела сера”, „Република” и „Стампа”, прокурорите от Милано Пиетро Форно, Луга Гальо и Тициана Сичилиано са били впечатлени и от огромните суми, които напоследък Руби пръскала за ваканции, купони и дрехи.

Последвайте канала на

3258 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини