Папагалът на Слави го разболя

  • 17 юни 2014 07:00

  • 7199
  • 3
Папагалът на Слави го разболя
© Булфото

Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е на път сериозно да си изпати покрай любимия си папагал. Дългия, който троши по 3 бона на месец за екзотичната животинка и бързо си навлече гнева на екипа с прекомерните грижи към Пилето, се е тръшнал от болест, с която го е заразило пернатото, съобщава "Всеки ден", позовавайки се на хора от екипа на шоумена.

Вирусът, който се е развил буквално за ден, заплашва да нанесе сериозни проблеми на здравословното му състояние. Слави получил тежко възпаление на белите дробове, имал постоянна хрема и температура, но упорито отказвал да си признае пред сценаристите на "Шоуто на Слави", че вече трудно диша в близост до обичния си папагал.

Типично в свой стил водещият се инатил и заявил на всеослушание, че дума не може да става да се раздели с "домашния си любимец", защото инвестирал твърде много  средства и време в него.

Болестта, която е тръшнала Дългия, е орнитоза. Заболяването се развива за период от 5 до 70 дни след заразяване от папагал и причинява тежка пневмония, висока температура, диария, конюнктивит и намаляване на броя на белите кръвни телца.

Лекува се със силни антибиотици.

Годишно от болестта в света се разболяват няколко десетки души, обикновено собственици на папагали или ветеринарни лекари.

Последвайте канала на

Novini.bg
7199 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.06.19 | 17:55

3
Абе на някой дреме ли му на оная работа за белите дробове на тая отрепка ?
куку

2014.06.19 | 15:32

2
Сега има цял ден да мисля за това.
martinka

2014.06.19 | 07:32

1
SIGYRNO E HVANAL PTI4I ,,PAPAGALSKI ,,VIRYS ILI ,, VULNUS MORZUM ORNITUS DEMEK ,, HAPI GO 6TURKELA,,

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини