Уентуърт Милър призна, че е гей

  • 22 август 2013 13:59

  • 8575
  • 8
Уентуърт Милър призна, че е гей
©

Известният актьор от "Бягство от затвора" Уентуърт Милър, отказа да присъства на филмов фестивал в Санкт Петербург. Актьорът изпратил писмо до организаторите, в което посочва, че като хомосексуалист не е съгласен със законите срещу тази общност в руската държава. 

Милър трябваше да бъде сред почетните гости на събитието. Отказът му от участие беше публикуван на сайта на групата MAAD, която следи медийните изяви на гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални.

"Благодаря ви за любезната покана. Като човек, който е имал удоволствието да посети преди Русия и да се впечатли от древната й история, бих бил щастлив да отговоря положително. Но като гей ще отклоня поканата", пише Милър до директорката на фестивала Мария Авербах.

Актьорът добавя, че бил дълбоко притеснен от отношението на руските власти към хомосексуалистите и не би искал да посещава страна, "в която на хора като мен изначално се отрича основното им право да живеят и обичат открито".

С приет през юни в Русия закон беше инкриминирано пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващото поколение.

Милър придоби известност с образа си на попадналия в затвора строителен инженер Майкъл Скофийлд от сериала "Бягство от затвора" /2005-2009 г./. Напоследък се изявява като сценарист и е автор на сценария за трилъра "Stoker" с участието на Никол Кидман.

Преди седмица пък продуцентът Анди Коен каза пред E! News, че отказва поканата да бъде един от водещите на тазгодишни конкурс в Москва за Мис Вселена, организиран от Доналд Тръмп, "тъй като не смята за правилно един гей въобще да стъпва Русия.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
8575 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Bai Kur

2017.01.18 | 16:29

7
Sred nas ima pederas
haha

2017.01.18 | 16:29

8
kak glupavo sam se izdava6 :)
Той/тя си знае мястото! Стой си там!

2017.01.18 | 16:29

6
Браво! Педалите да си знаят мастото! Марш в страната на идиотите и моралния отпадък на човечеството, управлявано от "богоизбраните"! сащ и в частност холивуд са си точно за такива, като теб!
Нормал

2017.01.18 | 16:29

5
В Холивуд като искаш да привлечеш внимание или ставаш педал, наркоман, клептоман, шизофреник, алкохолик, педофил, антисемит и какво ли още не, само и само да си в центъра на вниманието. Навярно повечето играят роля, но никой не показва, че да си добър, хетеро и религиозен (изключая някои секти) е съвсем естествено и НОРМАЛНО. Смятайте тогава каква е публиката щом се кефи само на извратеното и изродското!

2017.01.18 | 16:29

4
Програмират младото поколение, какво искаш? Те да не ги избират по талант, трябва да буташ партийната линия. Има найвници, които религиозно ги следват. Не е ли интересно това, че някой ще ти крещи в лицето, че си хомофоб или нещо такова, защото телевизора така им казва?
Alex

2017.01.18 | 16:29

3
Който е попаднал в затвора не е устоял на чара на местните и е минал на другият бряг после бил бягал от затвора кой бяга от хубавото ха-ха-ха-ха-ха то не остана актьори които да не са нещо сбъркани все едно има епидемия от педерастия напоследък! Руснаците са единствената държава със правилното отношение към педалите ние с тоя неолиберализъм сме го ударили направо през просото пък каквото стане само и само в Брюксел и Вашингтон да са доволни господстващите педали!

2017.01.18 | 16:29

2
И като си гей, нещо по-специално ли си? Лигльовци, цял свят трябва да им угажда.
Ти ри ри рам от Янето до Росица все Бойко ги чука

2017.01.18 | 16:29

1
Ей педал!

Добави коментар

Водещи новини