Рамаданът е време за душевен джихад срещу порното

  • 16 август 2011 15:17

  • 5863
  • 3
Рамаданът е време за душевен джихад срещу порното
©

Ислямският психолог Халех Банани публикува статия в Muslimmatters.org "Рамаданът: да кажем "Не" на зависимостта от порното".
По думите на Банани, поводът за материала е станала признание на неин "брат по вяра", който поискал да се освободи от оковите на забавленията за възрастни. Отбелязвайки, че свещеният за мюсюлманите месец е подходящо време за пречистване доктор Банани припомня, че всеки правоверен трябва да моли Аллах за освобождаване от всички видове сексуални грехове, независимо дали това е гледане на порно или "зина" (прелюбодеяние или извънбрачна връзка).

След това психологът разглежда особеностите на порнографията, която действа като наркотик. Докторът Банани е напълно съгласна с твърдението, че пристрастяването към филмите в категорията "18+" води до намаляване на сексуалното влечение. "Тъжната истина е следната: постепенно съпругът (съпругата) не могат да удовлетворят желанията на порнонаркомана". Но, отбелязва психологът, "знаем, че наркоманите могат да преодолеят зависимостта си от опиатите и порнохолиците не трябва да губят надежда". За начало докторът препоръчва : "Ако сте порнохолик, помнете, не сте сами; Вие не сте "лузър" и не сте злодей; Вие можете да се отървете от този порок, но затова е необходим душевен джихад".
Близките на порнохолика не трябва да да унижават нещастника. Това само ще го доведе до затваряне в себе си и ще продължи със заниманията си. Не трябва и да се подценява и гледането на забавленията.

За спасяването от греха се предлагат шест лесни стъпки:

1. Ако порното се гледа по мобилен телефон, да бъде сменен с по-евтин, без достъп до интернет.
2. Ако гледате на преносим компютър, сменете го със стационарен. Така няма да можете да се скриете и да гледате порно.
3. Помолете партньора си да сложи филътър за страници със съдаржание за възрастни на компютъра. Нека той/тя се закълне в Аллах, че няма да каже паролата.
4. Унищожете всички DVD с порно.
5. Поговорете с някой за проблема, ако имате възможност – обърнете се към психолог.
6. Молете Всемогъщия да Ви избави от греха.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5863 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
smoke_chiba_chiba

2014.02.13 | 20:41

3
Ако изпълня всички стъпки от 1 до 6 няма за какво да живея.
решението

2013.06.26 | 17:24

2
"7.Вместо "обрязване",да се прилага "изрязване"."
roshav

2011.08.16 | 19:51

1
Точка 6 е най-рационална и ще помогне най-много на "горкичките" зависими хора. И тия са яко изтрещели.

Добави коментар

Водещи новини