Знакови проекти в изложбата "5 аспекта на архитектурата" в Експо Баня София

  • 06 декември 2018 11:53

  • 6544
  • 0
Знакови проекти в изложбата "5 аспекта на архитектурата" в  Експо Баня София
© Цецо Мирчев

•    Архитектурната изложба на АиА Архитекти е отворена за посещения до 14 януари 2019 г.

•    Авторите споделят опита си от 13,5 години архитектурна практика и провокират размисли за ролята на архитектурата.

От 5 декември 2018 г., изложбената зала на Roca, Експо Баня София представя изложбата „5 аспекта на архитектурата от 13,5 години практика“. Авторите от архитектурно бюро АиА Архитекти показват свои проекти, част от тях оценявани като значинми за развитието на българската столица. Много или малко са 13,5 години практика в областта на архитектурното и урбанистично проектиране е въпрос с различни възможни отговори. С работата си, представят своето виждане и провокират дискусия върху 5 аспекта на архитектурата:

- Вертикален град.
- Градове за хората.
- Мащаб и контекст.
- Пространство и светлина.
- Дизайн и технологии.

Избрани проекти са разгледани от гледна точка на петте аспекта, поставяйки въпросът - как архитектурата въздейства и променя живота на хората?

Много гости, сред които приятели, партньори и колеги от сферата на архитектурата и строителството, подкрепиха екипа на АиА Архитекти на откриването на изложбата.

"Екипът ни се гордее с дългогодишната си работа по проекти, които са довели до позитивна промяна в облика и живота на града.“, заявява арх. Ангел Захариев, съосновател на АиА Архитекти. Изложбата „5 аспекта на архитектурата от 13,5 години практика“ е доказателство, че екипът на архитектурното бюро успешно изпълнява своята мисия да създава архитектурни произведения с добавена стойност за своите потребители, публиката и обществото.

Рока България с удоволствие партнира на АиА Архитекти в организирането на изложбата. „Ние създадохме Експо Баня София като пространство за срещи и дискусии. Насърчаваме иновацията и устойчивото развитие във всички сфери на бизнес, наука и изкуство. Ние самите сме експерти в иновацията и устойчивото развитие по отношение на банята. Убедени сме, че това е начина да правим света около нас и живота ни по-добър.“, сподели по повод откриването на изложбата Веселин Симов, Мениджър маркетинг на Roca за Югоизточна Европа.

Изложбата  "5 аспекта на архитектурата от 13,5 години практика" посреща гости до 14 януари 2019 г. в изложбена зала Експо Баня София на бул. Мария Луиза 16. Вход свободен.

* * *

АиА Архитекти
АиА Архитекти ООД е основана в София през 2005 г. от арх. Асен Милев и арх. Ангел Захариев като иновативно архитектурно бюро с широк спектър на интереси в областта на архитектурното и урбанистично проектиране. Екипът АиА Архитекти е мрежа от над 100 професионалиста, включваща: архитекти, интериорни дизайнери, графични дизайнери, строителни инженери, електроинженери и други.

Една от най-важните особености в работата на АиА Архитекти е изграждането на индивидуален подход към всеки конкретен проект, съобразен с конкретните изисквания, локалните особености и контекста на околната среда.

От голямо значение за философията на проектите е повишената загриженост за опазването на околната среда и стремежа към постигане на устойчиво и балансирано развитие.

АиА Архитекти имат множество отличия от различни архитектурни конкурси и форуми сред които Първа награда – Златен Визар в конкурса за „Вторичен градски център – зона Централна гара София”. Техни проекти са многократно награждавани с приза "Сграда на годината", имат няколко награди „Архинова”, първа награда „Архитект на годината 2015”, и други.
http://aaa.bg/

Roca
Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.
www.roca.bg

Експо Баня София
Българската изложбена зала на Roca е част от световната верига изложбени центрове Roca, вдъхновени от една и съща идея - за приемственост и развитие, за традиция и иновация. През последните години Експо Баня София се утвърди като едно от предпочитаните алтернативни културни пространства в столицата. Това е некомерсиално пространство, в което е организирана постоянна експозиция от изделия за банята, създадени от именити световни дизайнери и студиа, с които работи компанията Roca. От своето откриване през 2007 г. изложбената зала на бул. Мария Луиза 16, се превърна в място за интересни и разнообразни срещи с родната и световна култура и изкуство. Залата е домакин на редица културни събития, изложби графика и живопис, фотоизложби, семинари, форуми за архитектура и дизайн, концерти, театрални представления, както и сцена за новаторски проекти.
Информация за събитията в изложбената зала Roca е публикувана на интернет страницата на Рока България и на страницата на Експо Баня София във фейсбук.
https://facebook.com/ExpoBathSofia

Последвайте канала на

Novini.bg
6544 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини