Саниране - цени

  • 16 октомври 2014 14:48

  • 14735
  • 2
Саниране - цени
©

Санирането на сгради или отделни обекти е възстановителен процес, чрез който се постигат:

  • енергоефективност

  • устойчивост на конструкцията

  • подобряване на уюта и условията на живот на обитателите

  • подобряване на външния вид

  • повишаване на цената на имота

Преди да говорим за саниране и цени трябва да бъде направена експертна оценка на щетите, за да се определят строително-ремонтните дейности, които биха могли да се включат в този процес.

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ: Ще намалите енергийните разходи във вашето домакинство с около ⅓ от топлоизолация. Топлоизолационните плоскости могат да бъдат поставени на фасадата, от вътрешната страна на стените, на пода или тавана. За постигане на най-добри резултати специалистите препоръчват да изолирате всички помещения. В зависимост от материалите за топлоизолация, които изберете, ще получите различни цени за саниране.

Вижте още: Изолация - цени

БОЯДИСВАНЕ: Макар да не е основен фокус при санирането, боядисването на стените е неизменна част от довършителните работи в един ремонт. Цените за боядисване с латекс се определят главно от цвета и качеството на латекса, както и от квадратурата на обекта.

ДОГРАМА: Подобряването на енергоефективността на помещението изисква ремонт или подмяна на дограмата. Можете да избирате между алуминиеви, дървени или ПВЦ профили, които да комбинирате с качествен стъклопакет, според вашите нужди и възможности. Определящи за цената на дограмата са също така моделът, размерът и формата на дограмата. Това е и първият разход, който може да се включи в цената на санирането.

Вижте още: Дограма - цени

ХИДРОИЗОЛАЦИЯ: Съществена за защитаването на строителните конструкции от появата на влага, мухъл, корозия и течове. Нуждата от поставяне на хидроизолация е в помещенията с по-висока влажност - банята, кухнята, тоалетната, мазето или за открити пространства - балкони, басейни, покриви.

ПОКРИВ: Обектът на саниране може да бъде отделно помещение, балкон или пък цяла къща. При необходимост е задължително да се направи ремонт на покрива, който може да включва - укрепване на покривната конструкция, хидроизолация, смяна на керемиди, демонтаж и монтаж на улуци. Цените при санирането в този случай зависят от нанесените щети, размера и вида на покрива, местоположението и използваните материали.

Вижте още: Ремонт на покриви - цени

ДРУГИ: Дейността саниране може да включва и други ремонтни дейности, като подновяване или преправяне на ВиК инсталации, проверка и преустройство на електроинсталацията, както и обновяване на общите части в сградата.

Попитайте майсторите и фирмите в MaistorPlus.com за всичко, което е нужно около вашия ремонт и сравнете техните цени за саниране.

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/223/sanirane-ceni

Последвайте канала на

14735 2

Коментари 2

Добави коментар
ГЕРБ

2018.01.13 | 17:56

2
Поредната схема за източване на държавата и на обикновеният човек!
Миао

2015.01.02 | 13:14

1
δεν γαμιεστε!

Добави коментар

Водещи новини