Какво е синдромът на болната сграда и как влияе на здравето ни

Хората, които работят в „зелени“ сгради, мислят по-ясно и се чувстват по-добре, когато са в офиса. А когато се приберат у дома, мислят по-добре, пише ВВС, позовавайки се на ново изследване на Училището за обществено здраве „Т.Х. Чан“ в Харвад, САЩ.

„Хората, които работят в зелени сгради, имат по-добри когнитивни функции, в сравнение с колегите им в други сгради, които вредят на околната среда“, съобщава ръководителят на изследването Джоузеф Алън, изследовател в Харвардския университет.

Тези когнитивни способности се изразяват в подобряване на способностите за мислене и планиране. Въпреки че архитектите обръщат все по-голямо внимание на последиците от сградите върху околната среда, това е първото изследване, което показва как пространството за работа се отразява не само на здравето, но и на мозъка ни.

Прочети повече ТУК.

Коментари

 1. 2018.04.20 | 20:40
  Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
  1. 2018.04.20 | 20:42
   Възхищавам се от твоето постоянство. Аз лично на Елените нито ще отида на почивка нито на работа.
  2. 2018.04.20 | 20:40
   Да ти е*а майката с тея елени дето спамиш от една година :D
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съвети и препоръки

още

Анкета

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Избрано от Интернет