Британски фермер отглежда… мебели

  • 06 април 2016 08:20

  • 21601
  • 0
Британски фермер отглежда… мебели
©

Британската компания Full Grown е издигнала истинска мебелна фабрика в графство Дарбишър, в която по уникална технология се отглеждат мебели от живи дървета, пише actualno.com.

Дизайнерът Гевин Манро, основател на Full Grown, нарича измислената от него технология „органичен 3D печат с използване на въздух, почва и Слънце в качеството на изходни материали“. И това е истина! За да се получи например стол с необходимата форма, дърветата редовно се изрязват и клоните им се насочват в необходимата посока с помощта на скеле. Някои клони в процеса на растеж се съединяват, за да се получи необходимата форма.

След това стволът има нужда от време, за да укрепне и съзрее, а после материалът се сваля от скелето и се обработва. Разбира се, такъв процес изисква време, но в резултат се получава уникална мебел от цяло парче дърво, със съхранена природна структура и форми.

Процесът по отглеждане на стол отнема между четири и осем години, в зависимост от използваната дървесина. Първите столове на Full Grown ще бъдат готови следващата година, а лампиони и рамки – още това лято.

Столовете може да се поръчат предварително на цена 1500 лири, а лампионите – за 1500 лири.

Последвайте канала на

Novini.bg
21601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини