В-к „Ел Паис“: Посетете България, страната е безопасна, макар липсата на улично осветление тук-там

  • 16 януари 2024 12:14

  • 4780
  • 2
В-к „Ел Паис“: Посетете България, страната е безопасна, макар липсата на улично осветление тук-там
© Wikimedia Commons

Електронното издание на един от най-реномираните испаноезични вестници в света „Ел Паис“ публикува обширна и ласкава статия за България. В нея журналистът Мануел Флорентин описва страната ни като малко позната туристическа дестинация, макар да отбелязва, че в последните години все повече испанци изявяват желание да посетят и да се запознаят с културно-историческите наследства на родината ни.

В текста България е представена като една от най-евтините и достъпни дестинации в Европа и мост между Стария континент и Ориента. Авторът на материала посочва, че сред най-големите богатства на България са планините и множеството манастири и църковни храмове от антично време.

Онлайн изданието на вестника препоръчва на читателите си да не се ограничават единствено до столицата София, но и да посетят другите градове в страната, сред които Пловдив, Велико Търново, Казанлък, Трявна, Русе, Варна, Бургас, Несебър и Созопол.

В статията се набляга на вкусната кухня, която е задължително да се опита, както и на традиционните български вина, за които се препоръчва районът на град Мелник.

В Испания: Искате да посетите необикновено място след COVID-19? Пробвайте България

Към края на материала се посочват за какво трябва да бъдат подготвени туристите, които обмислят тази година да посетят България. Прави впечатление, че страната ни е представена като безопасно място, въпреки че „недостатъчното улично осветление създава друго впечатление“.

Повечето ресторанти в страната затварят около полунощ, така че би било разумно да се настаните в заведението преди 21.00 ч.; възможно е понякога цените да бъдат едни за местните и съвсем различни за туристите, независимо какво пише на касовата бележка; хубаво е да си обмените националната валута на страната – лев, тъй като не на всички места може да се разплащате с карта са част от препоръките на изданието.

Като минус вестник посочва, че въпреки комунистическото минало, в страната има едва два музея, посветени на режима до 1989-а година: Ретро музеят във Варна и Музеят на социалистическото изкуство в София.

Последвайте канала на

Novini.bg
4780 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.17 | 01:42

2
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.01.16 | 15:36

1
Хора, пробвахте ли новата виa`гpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини