Излезли от експлоатация автобуси се превърнаха в луксозен хотел

  • 28 ноември 2023 10:23

  • 8801
  • 2
Излезли от експлоатация автобуси се превърнаха в луксозен хотел
© Туитър / Х

Bus Collective е първият курортен хотел в Югоизточна Азия, който превръща излезлите от експлоатация обществени автобуси в луксозни хотелски стаи.

Проектът обнови 20 автобуса, които някога са били собственост на SBS Transit, оператор на обществен транспорт в Сингапур, като им даде нова цел в сектора на хотелиерството. 

Курортният хотел официално отваря врати на 1 декември, а резервациите вече са налични на уебсайта му.

The Bus Collective се намира в Changi Village, Сингапур - заема 8600 квадратни метра земя. Имотът се намира в близост до местни забележителности като Changi Village Hawker Centre, Changi East Boardwalk и Changi Chapel & Museum.

Хотелът разполага със седем различни категории стаи, всяка с различни удобства. Цените на стаите за нощувка започват от 296 долара, а някои стаи дори разполагат с вана и голямо легло.

Сред различните типове стаи, стаята Pioneer North има парапети в тоалетната и душ зоната, изградени, за да отговорят на нуждите на по-възрастните гости, каза представител на курортния хотел пред CNBC. Като алтернатива стаята на Hamilton Place е проектирана да бъде достъпна за инвалидни колички, оборудвана с външна достъпна тоалетна и рампа, водеща до входа на стаята.

Наемът в германски град остава непроменен повече от 500 години

Всяка стая обхваща 45 квадратни метра и може да побере трима до четирима гости, показва уебсайтът на курорта. Въпреки че тези пенсионирани автобуси са изцяло обновени, някои характеристики като волан, шофьорска седалка и прозорци са запазени.

WTS Travel и партньорите искаха да покажат как туризмът, природата и опазването на околната среда могат да се обединят и да бъдат „катализатор за създаване на уникални и вълнуващи нови преживявания“, каза Микер Сиа, управляващ директор на WTS Travel пред CNBC, цитирани от БТВ. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
8801 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гошо

2023.11.28 | 13:08

2
Това е излезъл от експлоатация автобус??? Това може да върви по нашите улици още поне 30 години + 10 години с подръжка от местния стругар.

2023.11.28 | 12:09

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини