Фотоизложба за 12 години от старта на 'Експедиция България' ще радва столичани по празниците на Моста на влюбените при НДК

  • 24 декември 2021 15:56

  • 19648
  • 2
Фотоизложба за 12 години от старта на 'Експедиция България' ще радва столичани по празниците на Моста на влюбените при НДК
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Агенция Булфото и Дирекция „Култура“ на Столична община изпращат 2021 г. с коледна изложба, представяща националното културно-историческо наследство чрез някои от най-атрактивните фотографии от 12-годишната история на експедиция „България“.  

 Заместник кметът на София Мирослав Боршош откри експозицията в присъствието на участници в експедицията и съмишленици.

Експедиция „България” е инициатива на Агенция „Булфото“, която стартира през 2009 година и вече повече от десетилетие представя с уникалните си фотографии удивителната история на българските земи.

Първоначалната идея за експедицията, предложена от фотожурналиста Евгени Димитров и комуникационния експерт Людмил Каравасилев бързо набира скорост и привлича като участници много фотографи, журналисти, историци и археолози.

Целта на инициативата е да показва и популяризира по-малко известни или наскоро открити археологически и исторически забележителности в цялата страна, както и да представя вече известни обекти по нов начин - през погледа и обектива на десетките фотографи включили се в „Експедиция България“.

 

Коледната изложба на експедицията, организирана съвместно с един от основните й дългогодишни партньори - Дирекция „Култура“ на Столична община, връща колелото на спомените назад, за да представи отново някои от най-запомнящите се моменти от инициативата с нови или осъвременени кадри, създадени с възможностите на дрон технологиите, навлезли през последните години.

 

Участниците и автори в експедицията са Иван Василев, Тихомира Методиева, Константин Събчев, Валери Захов, Иордан Йорданов - Дълес, Любомир Бенковски - Бенджи, Валентин Захариев, Никола Попов, Тихомир Петков, Иван Атанасов, Йордан Йорданов - Йорданчо, Владимир Алексеев.

Показват най-интересните археологически открития през 2021 г. на изложба в НИМ

Последвайте канала на

Валери Зайцев
19648 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАГИНИР ПУТИ

2021.12.25 | 22:03

2
ОКОКОРЕНИЯ ИДИОТ - ПОРЕДНОТО БАНДИТОПАРТИЗАНСКО ИЗЧАДИЕ В СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....ПРОСИЯ Е 383 000 КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА,А Е ЗАГРАБИЛА И НЕСПИРНО ГРАБИ НАД МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА. РУСКИТЕ ОЛИГО ФРЕНИ СЪЩЕСТВУВАТ ОТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НА КОЛОНИИТЕ,КОИТО БЕЗ МЯРА ОГРАБВА. ГРОМИКО НЕ ВЕДЪЖ Е ЗАЯВЯВАЛ,ЧЕ РУСИЯ В СВОЯТА ИСТОРИЯ НЯМА НИТО ЕДИН МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР,КОЙТО ДА Е СПАЗИЛА И ТОЙ Е ГОРД,ЧЕ ПРОРОСИЯ Е СИЛНА И МОГЛА ДА СИ ГО ПОЗВОЛИВсички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...

2021.12.24 | 16:30

1
Тая жалка и грозна халтура върху ръждивите и опърпани поставки трябва да се прекрати веднъж завинаги.

Добави коментар

Водещи новини