Интерактивна карта на Балчик популяризира забележителности

  • 08 ноември 2018 09:06

  • 1560
  • 0
Интерактивна карта на Балчик популяризира забележителности
© Pixabay

Интерактивна карта на Балчик популяризира природни и културно-исторически забележителности, фестивали, упътва туристи, инвеститори и местната общност към държавни и общински институции, места за настаняване, медицински центрове и други, съобщават от кметската управа.

Дигиталният продукт е създаден в рамките на мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион. Проектът, в който Балчик си партнира с румънската община Наводари, ползва ресурс от над 427 000 евро от програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 г.".

Готовата вече карта информира за архитектурно-парковия комплекс "Двореца", за късноантичната и ранносредновековна крепост "Дионисополис", за Възрожденския комплекс, за текето "Акязълъ Баба" край село Оброчище и други обекти. Фестивалната програма с Дните на класиката, международния хоров форум "Черноморски звуци", проявите за деца "Светът в детските длани", "Усмивките на морето" и редица други също е на интерактивната карта.

Собственици на хотелски бази и заведения за развлечения в общината могат да добавят на картата информация и галерия от снимки за обектите. Интерактивната карта упътва посетителите на три езика - български, английски и румънски.

Последвайте канала на

БТА
1560 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини