10 невероятни места по света, които са забранени за посещение

  • 05 ноември 2018 16:40

  • 3733
  • 1
10 невероятни места по света, които са забранени за посещение
© Pixabay

Въпреки глобализацията, технологиите и напредъка в транспорта, по света все още има места, които човек просто не може да посети.

Докато някои от нас са се вманиачили по изследването на Космоса и колонизирането на Марс, истината е, че на нашата планета има места, които на практика са недокоснати или напълно забравени.

Други райони пък са дом на военни бази, шпионски тайни или по други причини са забранени за посещение от страна на обикновените хора.

Вижте 10 очарователни места, които са напълно забранени за посещение.

Стая 39, Северна Корея

По думите на журналиста Кели Олсен, "Стая 39 е една от най-тайните организации в най-потайната държава в света."

Създадената в края на 70-те години Стая 39, или Бюро 39, се смята, че се намира в сградата на Работническата партия в Пхенян, а името й, според някои източници, идва от офиса, който е обитавала в централата на партията в първите си дни.

Въпреки че няма много официална информация за организацията поради секретността на нейната дейност, се смята, че тя набира средства чрез законни и незаконни дейности, които варират от фалшификация на пари до продажбата на злато, оръжие и наркотици.

Тази мрежа от компании с присъствие по цял свят се смята, че осигурява до 2 млрд. долара годишно на Северна Корея.

Трезорът на Coca-Cola в Атланта, САЩ

Рецептата за направата на Coca-Cola е считана за една от най-добре пазените тайни в света. Компанията продължава да я пази, като държи рецептата в огромен трезор.

От създаването й през 1886 г. от Джон Пембертън в Атланта, тази формула е ревностно пазена и малцина са успявали да се докоснат до нея.

Безалкохолната напитка и компанията й производител са придобити през 1919 г. от група инвеститори, предвождани от Ърнест Уудръф, а от 1920 г. рецептата се намира в нюйоркска банка. През 1925 г. тя е прехвърлена в Trust Company Bank в Атланта.

През 2011 г. компанията решава да премести известната рецепта на Coca-Cola в музей в Атланта, но въпреки че много туристи посещават музея всяка година, малцина са тези, които биват допускани в трезора.

Островът на змиите, Бразилия

Този остров се намира на около 100 километра от крайбрежието на Сао Пауло и изглежда като идеалното екзотично място за почивка. Истината обаче е, че мястото е необитаемо от десетилетия заради това, че там живеят множество смъртносни змии.

На острова има между 1 и 5 змии на квадратен метър. Ако това не е достатъчно ужасяващо, трябва да се отбележи, че влечугите са едни от най-отровните в света.

Змиите от вида Golden Lancehead достигат дължина до половин метър, а отровата им е толкова силна и действа толкова бързо, че разяжда плътта около ухапването.

Точно по тази причина бразилското правителство забранява посещението на острова.

Останалите места вижте тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
3733 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Скрипал

2018.11.06 | 08:40

1

Кочините,известни като "СеРеУ-то" и "МИ-6" - там,където работят най-долните свини и се бъркат най-смрадливите го вна са строго секретни и също са забранени за посещение.

Добави коментар

Водещи новини