Kруизните кораби се зaвръщат в Черно море

  • 01 юни 2018 21:41

  • 5432
  • 2
Kруизните кораби се зaвръщат в Черно море
© pixabay

Големи круизни компании проявяват интерес отново да включат в маршрутите си Черноморските пристанища, след като през последните години избягват региона, заради геополитическата обстановка. Това стана ясно след среща на кметът на Варна Иван Портних с президента на Асоциацията на Средиземноморските пристанища за круизи (Medcruise), Айрам Диаз Пастор.

„Круизната индустрия преживява златна ера, а през следващите години се очаква да бъдат построени 109 нови кораба, които ще бъдат пуснати на вода до 2037 гoдина, обяви още той. Миналата седмица бях в Малта, където бе приет план за действие за акомодиране на портовете. Там стана дума за възвръщане на интереса на круизните компании към Черноморието“, посочва Пастор, цитиран от "Монитор".

Пристанищата в Черно море – Бургас, Варна, Констанца, Одеса, Трабзон и Истанбул имат необходимата инфраструктура да посрещат пасажерски кораби, каза още президентът на асоциацията. Регионът има много предимства, тъй като включва не само европейски маршрути, смята Пастор.

Оглавяваната от него асоциация включва 120 пристанища не само на Средиземно море, но и на Червено море и на Атлантическия океан. След като по време на срещата Иван Портних запозна госта с проектите за новия облик на района около Морска гара и за пешеходния ринг, Пастор похвали доброто взаимодействие между общината и пристанището. „Круизният туризъм е важен за Варна, защото е стъпка за осъществяване на идеята „дестинация за 4 сезона“, заяви кметът Портних.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5432 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Teddy

2018.06.02 | 16:58

2
I'm A Loser
Йбфък

2018.06.02 | 06:47

1
Хйхгуй

Добави коментар

Водещи новини