Четири причини да инвестирате в пътуване, а не в предмети

Може би по-старото поколение няма да го приеме, но днешните млади често работят, печелят и харчат пари само за едно – за пътувания.

Нашите майки и баби като цяло са израснали с по-различни ценности. Дом, кола, мебели, бижута и спестявания са били от първостепенно значение и естествен начин да покажат своя статус в живота, прогреса и постиженията си.

Но не разбирайте погрешно, всичко това е важно и не трябва да бъде пренебрегвано, но младото поколение започва да се променя постепенно към различен начин на мислене - където изживяването е нещо повече от предметите. Приоритетите се преместват от трупането на вещи към трупането на опит.

Ето защо те предпочитат на този етап от живота си да инвестират в пътуване. За тях сайтове, като CondeNast Traveler, Culture Trip, National Geographic и Travel + Leisure, са се превърнали в Библия.

За тях уикендът не е време за почивка, а за бягство. Те планират пътешествия и маршрути с месеци и знаят много точно кога искат да посетят дадена дестинация.

Ето защо пътуванията за тях се превръщат в инвестиция. И ето защо тя е по-ценна, отколкото вещите.

Отваря нови хоризонти

Едно е да гледате по телевизията за живота в Хаити, но съвсем различно е да видите ежедневието на тези хора на място. Ако се отклоните от туристическите дестинации, ще осъзнаете колко бедно и трудно може да бъде тяхното съществуване, но и колко щастливи могат да са те.

Тогава и ще осъзнаем, че павираните пътища, светофарите и големите лъскави сгради не са всичко в този живот.

Прочети повече ТУК.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Пътувания

още

Анкета

Настроихте ли се на есенна вълна?

Настроихте ли се на есенна вълна?

Избрано от Интернет