С разходки над водата привличат туристите в Несебър

С разходки над водата привличат туристи на южния плаж в Несебър, разказват стопаните на плажа. Как да се борави с уиндсърф предлагат две нови модерни бази на южния плаж в Несебър. Там може да избирате дали да вземете учител или да се "борите" самостоятелно с вълните.

Сърфът и този сезон е едно от най-предпочитаните забавления на плажа. За час разходка над водата получавате платно и дъска. Наемът им струва 40 лева. За инструктор се доплаща 20 лева.

За разлика от другите морски забавления, като водни колела, джетове и надуваеми банани, екстремните спортове съчетават приятното с полезното. Ако пък преодолеете трудното начало, характерно за почти всеки спорт, може да започнете да дебнете вълните и вятъра всяко лято на морето, каза стопанинът на южния плаж Кирил Спасов.

Килограмите обаче не са без значение, тъй като колкото по-тежък е човек, толкова по-голяма дъска му е нужна. По-напредналите залагат на по-малки дъски, които са по-леки и повратливи, твърди сърф инструкторът Томас Нацидис.

Има и шестчасови обучителни курсове на съвсем разумна цена, разпределени в 3 до 5 дни. Научават се основните понятия и принципи на ветроходния спорт - запознаване с уиндсърф екипировката, подготовка и потегляне с уиндсърфа, поддържане на прав курс.

За два-три дни със сигурност ще се научите да се задържате на дъската, а до края на почивката си може и да натрупате завидни умения, твърди Нацидис.

На южния плаж в Несебър се предлага и каяк под наем. За 1 час цената е 40 лева, за 30 минути се плащат 20 лева.
Любимият летен спорт за влюбените до уши в морските забавления е сърфът, но най-вече този с гребло - нарича се sup /съп/. Става въпрос за гребане върху дъска в изправена позиция. Цените за съп авантюристите са също 40 лева за час и 20 лева за 30 минути наем на дъска и гребло. На южния плаж в Несебър се предлага и каяк под наем на същите цени.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Пътувания

още

Анкета

Настроихте ли се на есенна вълна?

Настроихте ли се на есенна вълна?

Избрано от Интернет