15 лева до морето с непознат

  • 04 юли 2017 09:52

  • 19251
  • 1
15 лева до морето с непознат
© Pixabay

Средно 15 - 20 лева излиза пътят до морето с превоз с частен автомобил от сайтове за споделени пътувания. Това сочат обяви на водачи, които търсят компания, за да споделят разходите за гориво.

Собственикът на возилото посочва в офертата марката на автомобила, дали има климатик, свободните места, мястото от където тръгва и докъдето стига, както и часа на тръгване и пристигане.

В София се тръгва от различни места, но основните пунктове са два. След края на работния ден от 17:30 до 20 часа вечер в петък бензиностанция "Шел" на "Подуяне" става като импровизирана гара. Спират всякакви коли, а водачът качва две-три чанти и пътниците и продължават. Оттам пътува за магистрала "Хемус" през Ловеч, Търново, Шумен, Варна.

"Предимството е, че не се возиш в миризлив рейс и често хората вече пътуват с хубави коли. Пред мен последно се качиха в един мерцедес Е класа две девойки. Има музика, климатик, пиеш бира вътре в колата, ако искаш спирате, когато искаш за цигара, за тоалетна", обясняват редовни потребители на споделеното пътуване пред "Телеграф".

За Бургас срещите са на Окръжна и на Метро, там се правят също и за Стара Загора и Пловдив, общо взето всичко по АМ "Тракия".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
19251 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Цеко

2017.07.07 | 00:51

1
и ко?

Добави коментар

Водещи новини