Скицентърът "Банско" отвори днес за първи път

Четирима гръцки скиори на възраст около 50 години бяха най-нетърпеливи тази сутрин и първи се качиха на лифта, за да карат ски на пистите над Банско, които за първи път бяха отворени днес, две седмици преди официалното откриване на новия ски и зимен сезон в пиринския курорт, съобщава БТА.

По обяд на пистите край Шилигарника и Бъндеришка поляна вече беше пълно със скиори, сноубордисти и хора, излезли в слънчевия ден да изпитат удоволствието от първия снежен уикенд в Пирин. Чуваше се и българска, и гръцка, и румънска, и английска реч.

Времето ни направи чудесен подарък - отдавна в края на ноември и началото на декември не е падал такъв сняг, а при минусовите температури през последните дни заработиха и оръдията на инсталацията за технологичен сняг и естествената снежна покривка се увеличава непрекъснато и с изкуствена, коментира маркетинг-мениджърът на скизоната "Банско" Иван Обрейков.

Успяхме за четири-пет дни да подготвим пет писти. Те работят в момента заедно със съоръженията към тях, както и кабинковата въжена линия между Банско и скизоната. Постепенно ще отваряме още писти и други лифтове. Цената на дневната карта до 19 декември ще бъде 30 лева, след това тя ще бъде, както и миналата година, 58 лева. Студентите, учениците и децата ползват намаления, а за най-малките - до седемгодишна възраст, картата е на стойност 1 лев.

Коментари

  1. 2016.12.03 | 15:37
    Жмуй за Цеко!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още